Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2013 Salı

Üniversitemiz İkili Anlaşmalara Devam Ediyor

Son dönemlerde Üniversitemizin yapmış olduğu uluslararası görüşmeler somut adımlara dönüşüyor. Bu kapsamda kısa bir süre önce Rusya Federasyonu’nda bulunan Altai State Üniversitesi ile yapılan girişimler sonucunda ikili işbirliği protokolü imzalandı. Üniversitemizin ilk defa Rusya Federasyonu’ndan bir üniversite ile imzalamış olduğu bu protokol, öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin oluşturulacak ortak programlar çerçevesinde işbirliğini kapsıyor. Protokol kapsamında ortak ders verme, uzaktan eğitim, ortak araştırma yapma,  seminer ve sempozyum düzenleme imkânı sunulmakla birlikte her iki üniversitenin olanaklarının ortak kullanımı söz konusu olacaktır.

18.000 öğrencisi, 900’den fazla akademik personeli, 16 fakülte ve 3 araştırma enstitüsü ile Rusya Federasyonu’nun sayılı üniversitelerinden olan Altai State Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bu protokol ile birlikte Üniversitemiz ikili işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

İkili işbirliği protokollerinin yanı sıra Mevlana ve Erasmus protokolleri ile 4 kıtada, 28 ülkede toplam 69 üniversite ile anlaşmaya sahip olan Üniversitemiz, her geçen gün “Bir Dünya Üniversitesi” olma yolunda güçlü adımlarla ilerlemektedir. Yapılan uluslararası anlaşmalar, öğrencilerimizin ve personelimizin dünyaya açılmasına fırsat verirken Hitit Üniversitesi’nin uluslararası arenada tanınırlığını arttırmaktadır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube