Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2013 Pazartesi

Üniversitemizden Japonya Hamamatsu Üniversitesi Tıp Fakültesine İşbirliği Ziyareti

Japonya’nın önde gelen tıp fakültelerinden Hamamatsu Üniversitesi Tıp Fakültesine işbirliği görüşmeleri için Rektör Prof. Dr. Satoshi Nakamura tarafından davet edilen Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Taylan ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ziyaret kapsamında ilk olarak Hamamatsu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Satoshi Nakamura, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yuiki Koide ve Prof.Dr. Osamu Suzuki ile bir araya geldi. İki üniversite arasındaki karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı ve farklı alanlarda yapılacak olası işbirliklerinin görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof.Dr. Nakamura, üniversitemizin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Hamamatsu Üniversitesi ile ilgili bilgiler verdi. Rektör Prof.Dr. Nakamura, dünyanın farklı ülkelerindeki üniversiteler ile işbirliği yapmak istediklerini, Japonya ile Türkiye arasında güçlü bir yakınlık olduğunu, bu yakınlığın bilimsel alanda da geliştirilmesinin oldukça yararlı olacağını dile getirerek, bu görüşmeyi de bu kapsamda çok önemsediklerini ifade etti. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yuiki Koide, Japonya’daki tıp eğitimi hakkında genel bilgiler vererek, Hamamatsu Üniversitesi Tıp Fakültesi özelindeki eğitim konusunu aktardı. Genel olarak probleme dayalı eğitim süreci izlendiğini belirten Prof. Dr Koide, öğrencilerinin 6. sınıfta Japonya dışındaki ülkelerde staj yapmalarının desteklendiğini, bu çerçevede Hitit Üniversitesi ile de işbirliği yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Görüşmede, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan Üniversitemiz ile ilgili bilgiler vererek, eğitimin uluslararasılaşması konusuna büyük önem verdiklerini, şu ana kadar 4 kıtadan, 25 ülkedeki çok sayıdaki üniversite ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını, bu ziyaret kapsamında da Hamamatsu Üniversitesi ile bir işbirliği anlaşması imzalamak istedikleri ifade etti. Hamamatsu Üniversitesinden gelecek olan öğretim üyeleri ve öğrencilerin özellikle Mevlana Programı kapsamında Üniversitemize kolayca gelebileceklerini belirtti. Rektörümüzün konuşmasını takiben Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Dolapçı, Tıp Fakültesi öğretim üyesi kadrosunun her geçen gün daha da güçlendiğini, iki üniversite arasında kurulacak köprünün her iki taraf için de son derece olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı.

Toplantıyı takiben üniverstemiz heyeti, Hamamatsu Üniversite hastanesinde incelemelerde bulundu. Ardından Tıp Fakültesi Araştırma Laboratuvarları ziyaret edildi. Sanayi üniversite işbirliğiyle gerçekleştirilen projelerle çok sayıda patent alınmış olan bu laboratuvarlarda çalışan seçkin bilim adamlarıyla görüşmelere yapılarak, ortak projeler yürütülmesi hususu değerlendirildi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube