Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2013 Pazartesi

Tıp Fakültemizde “Biyolojik Tropizm ve Yeni Doku Oluşumu” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Bilimsel Toplantıları Kapsamında 08 Kasım 2013 Cuma günü T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda “Biyolojik Tropizm ve Yeni Doku Oluşumu ” konulu konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın düzenlediği konferans Çorum ve çevre illerden çok sayıda Ortopedi ve Travmatoloji uzman doktorunun katılımıyla gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmaları etkinliği düzenleyen Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr Sinan Zehir ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şebnem Gülen tarafından yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan ülkemizin ve dünyanın saygın bilim insanlarından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral; konuşmasında günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan kıkırdak ve yumuşak doku (bağ, menisküs vb.) yaralanmalarının tedavisindeki yeniliklere yer verdi.  Prof. Dr. Doral, diz, ayak bileği gibi eklemlerde oluşan yaralanmalar, bu yaralanmaların tedavi yaklaşımlarında yer alan biyolojik ve non biyolojik tedavi yöntemleri, yeniden kıkırdak doku oluşumu, menisküs transplantasyonları, menisküs scafoldları konularını ele aldığı konuşmasında başta kendi çalışmaları olmak üzere bu alanlardaki yenilikleri katılımcılarla paylaştı.

İki bölümden oluşan konferansın olgu örnekleri ile interaktif katılımla gerçekleştirilen ikinci bölümünde ise ilimizden ve çevre illerden gelen ortopedi ve travmatoloji uzmanları çeşitli vakalarını Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral ile birlikte değerlendirme fırsatı buldular.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube