Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2013 Pazartesi

Rektörümüz ÖSYM Başkanını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'i ziyaret etti. ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Pekşen ve ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldız’ın da katıldığı görüşmede; ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda, ölçme kalitesinin daha da artırılarak; sınava giren adayların bilgi düzeylerinin daha gerçekçi ölçülmesi, şans faktörünün ortadan kaldırılması, sorunun biçiminden cevabın kestirilmesinin önlenmesi, adayın muhakeme gücünün ortaya çıkarılması gibi çok önemli faydaları yaygın olarak kabul edilen “Açık Uçlu Sınav” sistemine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemizdeki gelişmeler ve Çorum İl Sınav Koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Çorum’da son yıllarda daha önce yapılmayan sınavların yapılmaya başlandığını ve başka yeni sınavların da verilmesi halinde  başarıyla uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir de, Çorum’da gerçekleştirilen başarılı çalışmaların devamını dileyerek, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a ve sınavların başarıyla uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube