Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2013 Pazartesi

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Üniversitemizde

2016 yılında gerçekleştirelecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasının (WUC 2016) üniversitemiz tarafından ilimizde gerçekleştirilmesi için yapılan başvurumuz FISU İcra Komitesinin 09 Kasım 2013 tarihinde yapılan toplantısında değerlendirilmiş ve şampiyonanın ilimizde yapılmasına karar verilmiştir.

Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU)’nun, WUC 2016 şampiyonasının üniversitemiz tarafından yapılacak olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını, dünyanın pek çok ülkesinden ilimize 100’lerce spor insanının katılacağı bir uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapılacak olmasının ilimiz açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Rektörümüz Prof.Dr. Alkan, etkinliğin alınmasının artık bir dünya üniversitesi olmaya başladığımızın somut göstergelerinden birisi olduğunu ifade ederek, bu süreci Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Faruk Yamaner ve ekibi ile birlikte en iyi şekilde koordine ettiklerini ve bu başarıya ulaştıklarını ifade etti.

Bu süreçte verdikleri destekten dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Kemal Tamer’e, Çorum Milletvekillerimize teşekkür eden Rektör ümüz Alkan, etkinliğin alınmasında üniversitemizin yapmış olduğu girişimler kadar, Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’dan aldıkları desteklerin de büyük önem taşıdığını belirterek, kendilerine teşekkür etti. 

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube