Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2013 Perşembe

Rektörümüz Umut Radyo’da Yayınlanan “Beyaz Mikrofon” Programına Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Umut Radyo’da yayınlanan, yapımcılığını ve sunuculuğunu Meltem Danışman Çınar’ın yaptığı “Beyaz Mikrofon” adlı söyleşi programına konuk oldu. Umut Radyo dinleyicilerine Hitit Üniversitesi ile ilgili güncel bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, göreve başladığı günden bu güne kadar geçen süre içerisinde Üniversitemizde yaşanan gelişmeler ve bundan sonraki yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Üniversitemizin meydana getirdiği farkındalık ve yaşanan olumlu gelişmeler ile gerçekleştirilen etkin tanıtım faaliyetlerinin katkıları sonucu üniversitemizin bu yıl kontenjanlarını %100 dolduran 20 üniversiteden birisi olduğunu belirten ve bu yıl ilk kez başlanılan yabancı uyruklu öğrenci alımı konusunda da önemli bir mesafe kat edildiğini açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “3 kıtadan, 15 farklı ülkeden üniversitemizi tercih ederek gelen 60’ı aşkın yabancı uyruklu öğrencimiz aramıza katılmıştır” dedi. Üniversitemizde sürekli olarak yeni bölümler/programlar açılmakta olduğunu ve bu yeni bölümlerin/programların açılmasındaki kriterlerinin en önemlilerinden birinin istihdam odaklı ve geleceğe dönük olmaları olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim programlarımızın sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Tıp Fakültesinde çalışmaların büyük bir hız kazandığını, 30’a yakın öğretim üyemizin artık adı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşen hastanemizde göreve başlayarak, tüm bilgi ve tecrübelerini ilimize ve çevre illere aktarmaya çalıştıklarını açıklayan Prof. Dr. Alkan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Çorum’da eğitim almalarını hedeflediklerini ifade etti.

 

“Dünyaya entegre bir üniversite olma hedefiyle çıktığımız bu yolda, sayıları her geçen gün artmakla birlikte 4 kıtada, farklı ülkelerde 60’ı aşkın üniversite ile gerek Erasmus ve Mevlana programı kapsamında gerekse eğitim ve araştırma işbirlikleri kapsamında yapmış olduğumuz protokoller ile dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip, evrensel bir eğitim kurumu olabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesinin yüksek lise olmadığını ifade etti. Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm çalışmaların büyük bilgi birikimine ve tecrübeye sahip akademik personellerimiz ve büyük fedakârlıklarla çalışan idari personellerimiz tarafından yapıldığına dikkat çeken Rektörümüz, personel sayımızın 1000’e yaklaştığını belirtti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum’a hizmet noktasında en önemli merkezlerden biri olan ve kamu ve özel sektör kuruşları ile kişilerin ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirmek ve öğretim elemanlarımızın sahip oldukları bilgi birikimi içinde bulunduğumuz toplumla paylaşmak amacıyla kurulan Sürekli Eğitim Merkezinde gerek kendi öğrencilerimiz ve personelimiz gerekse toplumun farklı kesimlerindeki kişi ve kuruluşların ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başta İngilizce kursları olmak üzere, farklı alanlarda pek çok kurslar verildiğini ve ülkemizde son yıllarda önemi bir hayli artan “İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi”nin de bu ay itibariyle başladığını ifade etti.

“Bilim insanlık içindir” felsefesinden hareketle çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilimizde AR-GE faaliyetlerinin yaygınlaşarak, üniversite-sanayi işbirliğine büyük katkılar sağlaması açısından cazip fırsatlar sunacak olan Teknokentimizin Çorum Organize Sanayi Bölgesinde konumlandırılacağını ve bu noktada projeciliğe gerçekten önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Üniversitemizin en önemli fiziki eksikliği olarak bilinen yerleşke konusunda da 2 yıldır devam eden yoğun çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta olan master plan çerçevesinde yakın bir zamanda somut adımlar atılarak yerleşkemizin yapımına başlanacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  başlangıçta merkez ve ilçelerde yaklaşık 200.000 m2’lik alana sahip olan üniversitemizin, gerçekleştirilen yoğun çalışmalar sonucunda tapulu, tahsisli ve tahsis süreci devam eden yerleşke alanlarıyla birlikte bugün itibariyle 2.000.000 m2’nin üzerine çıkıldığını belirtti.

Çorum sınırlarını geçemeyen bir üniversite değil de uluslararası saygınlığa sahip bir üniversite olabilmek için emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Prof. Dr. Alkan, günümüz koşullarında elindeki gücü kullanabilen ve hızlı olabilenin kazanacağına dikkat çekti. Yakın gelecekte Çorum’un bilim, teknoloji ve sağlık merkezi haline geleceğine olan inançla bu ülkenin hizmetinde olduğunu bir kez daha dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmenin gururunu yaşadığını sözlerine ekledi. “İnsanlar kalıcı şeyler bırakmalı” diyen ve bu amaçla da kendisini mesai kavramı olmadan çalışan bir emekçiye benzeten Prof. Dr. Alkan, fedakârlık yapılmadan başarıya ulaşılamayacağını dile getirerek çıkılan bu zorlu yolda kendisine güvenen ve destek veren herkese bir kez daha teşekkür etti.

Bu tür programların, dinleyicilerin bilgilendirilmesi açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, yayın sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube