Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2013 Çarşamba

Elektronik Otomasyon Bölümü Öğrencileri HES Kablo A.Ş’de

Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu Elektronik Otomasyon Bölümü öğrencileri tarafından 20.12.2012 tarihinde Kayseri ilinde bulunan HES Kablo A.Ş. işletmesine teknik gezi düzenlendi. Geziye katılan 21 öğrenciye Elektronik Haberleşme Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Betül CEBE ve bölüm hocalarından Öğr. Gör. Önder YAKIŞTIRAN rehberlik etti.

Öğrenciler 110.000 m2’lik alana kurulmuş 40 yıllık tecrübesiyle kablo üretim sektöründe önemli yere sahip HES Kablo A.Ş. bünyesinde bulunan haberleşme kabloları, enerji kabloları, orta ve yüksek gerilim kabloları ve fiber optik kabloları üretim tesislerini üretim mühendisi ve endüstri mühendisi rehberliğinde gezerek, üretim aşamaları hakkında bilgilendirildiler. İşletmeyi gezen öğrenciler haberleşme ve enerji iletiminde kullanılan kabloların kılıflandırılıp, makaraya sarılma ve paketleneme aşamalarını gözlemleyerek teorik bilgilerini pratik bilgilerle pekiştirdiler.

Öğrencilerin sorunlarının cevaplanmasının ardından HES Kablo A.Ş. tarafından öğrencilere öğle yemeği ikram edildi. İşletme gezisi sonunda bölüm öğrencileri kısa bir şehir turu yaptı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube