Yayınlanma Tarihi: 24 Ocak 2013 Perşembe

Rektörümüzden Sanayicilerimize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Kömürcü Toprak Sanayi ve Ticaret A.Ş, Yüksel Un İrmik ve Bakliyat Unları Sanayi Ticaret A.Ş, Bilsar Tekstil Sanayi Dış Ticaret A.Ş ve Karadayı Makine Sanayi A.Ş’ye ziyaretler gerçekleştirdi. 

Görüşmelerde, sanayisi hızla gelişme kaydeden ilimizde üniversite- sanayi işbirliğinin, gelişme ve kalkınma adına büyük önem taşıdığına değinen Prof. Dr. ALKAN, üniversite sanayi işbirliğini ilimiz genelinde tüm sektörlerde yaygınlaştırmayı, Ar-Ge alt yapısını geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bu işbirliğinin sağlam temellere oturtulması gerektiğinin altını çizen Rektörümüz, gerçekleştirilen bu ziyaretlerin bu hedefe hizmet eden somut göstergeler olduğunu ifade etti.

Kömürcü Toprak Sanayi ve Ticaret A.Ş. ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Sait KÖMÜRCÜ, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa KÖMÜRCÜ ve Ömer KÖMÜRCÜ, Üniversitemiz İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa BİLGİN ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail EKER hazır bulundular.

Yönetim Kurulu Başkanı Sait KÖMÜRCÜ görüşmede, kuruluş çalışmalarına 1987 yılında başlandığını, 1988 yılında tamamlanarak üretime geçildiğini, şirketin toprak sanayi sektöründeki deneyiminin 1950 yıllarında, o dönemde kullanılan harman tuğlası üretimi yaparken başladığını, daha sonraki yıllarda makine sanayinin gelişmesine paralel olarak tuğla ve kiremit fabrikaları kurarak devam ettiğini anlattı. Suudi Arabistan’da ortakları olduğunu dile getiren KÖMÜRCÜ, yabancı sermayeye önem verdiklerinin altını çizdi.

Kaliteye çok önem verdiklerini, dünyadaki gelişmelere paralel olarak tek sektörle hayatta kalmanın zor olduğunu, toprak sanayinin yanı sıra kâğıt ve tekstil sektöründe de hizmet verdiklerini ifade etti.

Aynı zamanda Ulukavak Spor Kulübü’nün başkanlığını yaptığını hatırlatan KÖMÜRCÜ, iş adamları olarak sosyal aktivitelere destek vermeleri gerektiğine de gönülden inandığını söyledi.

Üniversitenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, sanayi sektöründe hizmet veren bir kuruluş olarak, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında her zaman üniversitenin yanında, destekçileri olduklarını, her türlü ortak projede yer almaktan büyük memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekleyerek ziyaretlerinden dolayı Rektörümüze teşekkürlerini iletti ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ömer KÖMÜRCÜ ise, kampüs için seçilen yerlerin ilimizde seçilebilecek en güzel yerler olduğunu söyleyerek bu isabetli kararlarından ötürü Rektörümüzü tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Rektörümüz Yüksel Un İrmik ve Bakliyat Unları Sanayi Ticaret A.Ş.’ye gerçekleştirilen ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YİĞİTTAŞCI ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman YİĞİTTAŞCI ile görüştü.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YİĞİTTAŞCI görüşmede, üniversitenin ve Rektörümüzün çalışmalarını basından takip ettiklerini söyleyerek, “Gecenizi gündüze katarak hem üniversitemiz hem de ilimiz için çalışmalar yürütüyorsunuz, Allah çalışmalarınızda yardımcınız olsun, başarılarınızı daim kılsın.” Sözleriyle iyi dileklerini Rektörümüze iletti. 

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman YİĞİTTAŞCI ise Rektörümüze, “Siz çorum için bir şanssınız, çalışmalarınızı çok takdir ediyoruz.”  diyerek kendilerinin her zaman destekçisi olduklarını ifade etti. İnsanların sosyal ve kültürel gelişimini üniversitelerden aldıklarına değinen YİĞİTTAŞCI,  bu yüzden üniversiteye sahip çıkarak benimsememiz gerektiğinin altını çizdi ve “Biz iş adamları olarak Üniversitemizin sonuna kadar yanındayız.” mesajını verdi.

Bilsar Tekstil Sanayi Dış Ticaret A.Ş. ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Fikret BİLAL, Fabrika Müdürü Mehmet ERDOĞAN, Ece Banyo AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ, Eczacı Ayhan ŞAMLI yer aldılar.

Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı Fikret BİLAL, Rektörümüze şirketleri hakkında kısa bir sunum yaptı. 1947 yılında Çorum taş mağazasında hizmete başlayıp Alaybey sokakta küçük bir atölye kurduklarını, daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerine büyüyerek devam ettiklerini anlatan BİLAL, şu anda Çorum’da 900, Hindistan’da ise 400 kişiye istihdam sağladıklarını, bu sayının yakında 2000’e kadar çıkacağını, birçok ünlü markaya gömlek diktiklerini, yaklaşık 10 ülkeye ihracat yaptıklarını ve bu ülkeler arasında İtalya, İspanya, Yunanistan, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin olduğunu, Türkiye genelinde 17 adet olan Bilstore Mağazalarıyla hizmete devam ettiklerini dile getirdi.

Üniversitemizle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirilen Tecrübe Günleri etkinliklerinde öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Fikret BİLAL, Rektörümüzü takdire şayan başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının artarak devam etmesi dileklerinde bulundu.

Karadayı Makine Sanayi A.Ş. ziyaretinde ise Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KARADAYI, Yağmaksan AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YAĞLI, Dalyan Makine Yönetim Kurulu Üyesi Volkan DALYAN, KOSGEB Müdürü Ahmet DURSUNOĞLU hazır bulundular.

Karadayı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KARADAYI, Rektörümüzün göreve gelmesiyle birlikte üniversitenin gözle görülür bir büyüme ve gelişme kaydettiğini, bundan dolayı Çorumlu bir vatandaş olarak büyük gurur duyduklarını, yapılacak işlerde üniversitenin sonuna kadar yanında olduklarını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını da yürüten Bülent KARADAYI konuşmasında, yapılan çalışmalar sonucunda Organize Sanayi Bölgesi içerisinde teknik bir lisenin açılacağını, bu lisenin sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstleneceğini de sözlerine ekledi.

KOSGEB Müdürü Ahmet DURSUNOĞLU ise rektörlerin ulaşılmaz algısının Prof. Dr. ALKAN ile birlikte yıkıldığını, üniversitenin ülke genelinde akademisyen, idareciler ve öğrenciler için tercih edilebilir bir noktaya geldiğini gözlemlediklerini ve bundan dolayı da büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YAĞLI da mesai mevhumu olmaksızın yürütülen yorucu çalışmaların karşılığında kazananın Çorum ve Çorumlu olacağının altını çizdi, Rektörümüze ve mesai arkadaşlarına çalışmalarında başarı dileklerini sundu.

Ziyaretlerde ortak bir kanaat olarak dile getirilen bir konu da, Çorum Devlet Hastanesi’nin Hitit Üniversitesi çatısı altında eğitim ve araştırma hastanesi haline getirilmesi konusuydu. Hastanenin alt yapısının ve Çorum’un sağlık alanındaki ihtiyaçlarının gözden geçirilerek Üniversite Hastanesi statüsüne uygun yapılanmalara başlanması, hastaneye öncelikli ihtiyaçlara göre akademik kadroların tahsis edilmesi, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi alanında sıkıntıların aşılabildiği, üst düzey tedavinin verildiği, nitelikli, modern ve teknik olanaklara sahip bölge insanına yüksek kalitede sağlık hizmeti sunan bir düzeye getirilmiş olmasının, kalp anjiyosu için vatandaşlarımızın artık başka bir ile gitmek zorunda kalmayışının çok memnuniyet verici olduğu tüm iş adamlarımızca vurgulandı.

Üniversite-sanayi işbirliğinin somut göstergelerinden sayabileceğimiz, çeşitli konularda görüş ve fikir alışverişinde bulunularak durum değerlendirmesi yapılan, ayrıca Üniversitemizin sanayi ile çok yakın ilişkide olmasında ve sanayinin ihtiyaçlarına paralel olarak ortaklaşa çeşitli çalışma kararlarının alınmasında uygun ortamlar yarattığı düşüncesiyle bu gibi ziyaretleri çok önemsediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. ALKAN, üniversite-sanayi işbirliği ile AR-GE faaliyetlerini artırmayı istediklerini ifade etti.

Kurulacak olan TEKNOKENT’in önemi üzerinde çokça duran Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, TEKNOKENT’in Çorum için büyük önem arz ettiğini, TEKNOKENT devreye girdiğinde toprak sanayicilerinin TEKNOKENT bünyesinde AR-GE çalışma ofislerinin olacağını ve böylelikle sanayicilerimize ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini, kurulan laboratuvar ile sanayicilerimizin kendi sektörleriyle ilgili araştırma yapmak için başka illere gitmek zorunda kalmadıklarını dile getirdi. “Üniversite-sanayi işbirliğini sağladığımızda, hem sanayicimiz, hem de Üniversitelerimiz kazanacaktır.” diyerek işadamlarımıza ayrı ayrı iyi dilek temennilerini ileten Rektörümüz hepsine iş hayatlarında başarılar diledi, Üniversitemize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube