Yayınlanma Tarihi: 24 Ocak 2013 Perşembe

BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk YAMANER Basın Toplantısı Düzenledi

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk YAMANER, BESYO Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyerek Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına öğrenci alımları hakkında bilgi verdi.

Çorum Hitit Üniversitesi ile Amasya Üniversitesi arasında imzalanan ortak işbirliği protokolü kapsamında, her iki üniversitenin “Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı” bünyesinde Yüksek Lisans programına öğrenci alımına başlandığını belirten Doç. Dr. YAMANER, önümüzdeki yıldan itibaren bu bölüme 60 öğrenci alarak faaliyete başlayacaklarını duyurdu.

Yüksek Lisans sınavına katılmak için 90 öğrencinin müracaat ettiğini açıklayan Doç. Dr. YAMANER, müracaat sayısının beklenenden daha yüksek olduğunu söyledi. Sınavın Amasya’da gerçekleşeceğini bildiren Doç. Dr. YAMANER ayrıca önümüzdeki günlerde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile doktora programı için protokol imzalayacaklarını açıkladı.

Rektörümüzün girişimleri sonucu Obruk Barajında kuracakları bir tesis ile Çorum’u su sporları merkezi haline getireceklerini belirten Doç. Dr. YAMANER, bunun için 30 dönümlük bir arazinin üniversiteye tahsis edileceğini bildirdi.

Konuşmasında Çorum’a önemli bir katma değer sağladıklarını, bilimsel çalışmalarla spora destek verdiklerini dile getiren Doç. Dr. YAMANER, “Göreve geldiğimde bir odam bile yoktu, BESYO’nun kuruluş aşamasında bir takım sıkıntılar çektik, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN göreve geldikten sonra bırakın makam odasını çok modern tesislere, salonlara, binalara kavuştuk. Bu mekanları hem Üniversitemize hem de Çorum’a kazandırmış olduk. Yakında Kuzey Kampüs’de yeni binamızın da temeli atılacak. Bizim için binalar ikinci planda kalıyor. Mekan ne kadar iyi olursa olsun içerisinde bilim üretilmediği müddetçe bir işe yaramaz. Binaları anlamlı kılacak bilgi donanımını gerçekleştirecek akademik kadro olmalı. Bu da bizde mevcut. Kaliteli öğrenciler yetiştirmenin çabasındayız. Tercih edilen bir yüksekokul olduk. Öğrenciler yüksek puanlarla bizi tercih ediyor. Bu da sevindirici bir durum.” diye konuştu.

Doç. Dr. YAMANER, BESYO olarak; Fatih TERİM, Samet AYBABA, Aykut KOCAMAN, Mehmet ÖZDİLEK ve Ertuğrul SAĞLAM gibi ünlü teknik direktörleri Çorum’a davet ederek burada bir organizasyon düzenlemeyi planladıklarını da duyurdu. 2012 Yılı Spor Ödülleri yarışmasını açtıklarını bildiren Doç. Dr. YAMANER, tüm Çorumluları 9-15 ocak tarihleri arasında www.hitit.edu.tr internet adresimizden oy kullanmaya davet etti. Doç. Dr. YAMANER, Yılın Futbolcusu, Yılın Teknik Direktörü, Yılın Sporcusu, Yılın Antrenörü, Yılın Federasyon Başkanı, Yılın Spor Programı, Yılın Hakemi kategorilerinde düzenlenen yarışmanın sonuçlarının belli olduktan sonra her kategorinin birincilerini Çorum’da ağırlayacaklarını, burada bir ödül töreni düzenleyeceklerini açıkladı.

“Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN sayesinde kısa sürede büyük mesafeler aldık. Yerel yöneticilerimizin de verdiği katkı ile çeşitli başarılara imza attık.” diyen Doç. Dr. YAMANER, yüksekokul olarak akademik kadro ve öğrenci sayısında da artış kaydettiklerini sözlerine ekledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube