Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2013 Pazartesi

İki Projemiz ÖDES 2012 Kapsamında Finanse Edilmeye Değer Görüldü

2011 yılında uygulanmaya başlanan, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek, engellilerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun yürütücülüğünde Öğr. Gör. Nihal GÖKÇE’nin koordinatörlüğünü yaptığı, Sungurlu Kaymakamlığı, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Yüksekokulu ve Çorum Sakatlar Derneği Başkanlığı ortaklığı ile hayata geçirilecek olan “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” projesi ile Hitit Üniversitesi Rektörlüğü adına Öğr. Gör. Doğan DEMİRCİ’nin koordinatörlüğünde faaliyetlerini yerine getirecek olan “Çorum İli İş Gücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi” isimli projeler finanse edilmeye değer görüldü.

“Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” projesinin amacı, 6-10 yaş grubu öğrencilere henüz önyargılar oluşmadan engellileri, engellilik türlerini, engellilerle iletişim ve empati kurmanın yollarını anlatmak ve bu yaş grubundaki çocukların engellilerin dünyasını tanımasını sağlamaktır. Toplam uygun maliyeti 65721.52 TL olan projede, eğitim etkinlikleri kapsamında Çorum merkez ve Sungurlu ilçesinde toplam 1200 öğrenciye konuyla ilgili seminerler verilecektir. Empati kurma etkinlikleri kapsamında ise, engelli öğrenciler ile diğer öğrencilerin buluşmasını ve kaynaşmasını sağlayıcı organizasyonlar düzenlenecektir.

“Çorum İli İş Gücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi” isimli projenin amacı ise, Çorum İşgücü Piyasasındaki işletmelerin özürlü istihdamına yönelik bakışı, tutumu ve beklentileri ekseninde özürlü işgücü ihtiyaç analizi yapmak ve istihdam açığı bulunan mesleklere yönelik verileri raporlamaktır. Bunun yanı sıra projenin diğer bir amacı bölgedeki özürlü bireylerin mesleki tercih algılarını ortaya çıkarmaktır. Projenin amaçları doğrultusunda, engelli bireylere ve sanayi çevrelerine yönelik anket çalışması ve çeşitli bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Proje süresi 4 ay olup, projenin toplam bütçesi 55.604 TL’dir. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube