Yayınlanma Tarihi: 15 Eylül 2012 Cumartesi

YÖK Fulbright İşbirliği Programı ile Victoria Jennifer SUN Üniversitemizde Göreve Başladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Fulbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, 2012–2013 akademik yılında Üniversitemizde İngilizce öğretim elemanı asistanı (ETA - English Teaching Assistant) olarak Victoria Jennifer SUN görevlendirilmiş ve görevine başlamıştır.

Fulbright Programı, ülkelerin giderek birbirine daha da bağımlı hale geldiği bir dünyada kişilere, kendilerini uluslararası alanda geliştirme fırsatını sunmaktadır. Fulbright Programı, Amerikan Kongresi tarafından 1946'da, 2. Dünya Savaşı bitiminde, eğitimsel ve kültürel değişim yoluyla ülkeler arasında  ortak bir anlayış geliştirmek için fikir babası olan Senatör J. William Fulbright tarafından oluşturulmuştur. Fulbright Programının 50. kuruluş yılı 1996’da kutlanmıştır.  (Program ile ilgili ayrıntılı bilgiyi www.fulbright.org.tr ve    www.fulbright.state.gov adreslerinden alabilirsiniz.)

Üniversitemiz Açısından Programın Amacı: Ülkemizde yükseköğretimde verilen İngilizce Dili Eğitimi derslerine destek olunması  ve özellikle de yeni açılan üniversitelerdeki İngilizce öğretim elemanı sıkıntısına çözüm olması amacıyla, anadili İngilizce olan Amerikan vatandaşı üniversite mezunu eğitmenler ile mevcut İngilizce öğretim elemanlarımıza yardımcı olmak üzere yardımcı öğretim elemanı sıfatıyla görevlendirileceklerdir. Bu program ile hedeflenenler;

Üniversitemiz Akademik Personeli, İdari Personeli ve Öğrencileri için;

  •  Kendini ifade edebilme, iletişim kurabilme becerisinin geliştirilmesi,
  •  İngilizce sunum yapabilme becerisinin geliştirilmesi,
  •  Anadili İngilizce olan bir kişi ile pratik yapabilmesi,
  • İngilizce dinleme becerisini geliştirilebilmesi, hedeflenmiştir.

Bu kapsamda Üniversitemiz HİTİTSEM (Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde akademik personel, idari personel ve öğrenciler için İngilizce Konuşma ve Dinleme Programları oluşturularak Eylül ayı sonu itibariyle yabancı dil laboratuvarında eğitim programları başlayacaktır. 

Bu programla temel hedefimiz, İngilizcenin Dil öğretiminde güncel olan iletişimsel  yaklaşımla, dilin etkileşim kurarak ve konuşarak öğretildiği bir yöntem ile öğrencilere sunulmasıdır.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube