Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2012 Cuma

“Bilimsel Makale Yazma Sanatı” Konulu Yazar Çalıştayı Düzenlendi

1580 yılında Amsterdam’ da kurularak 1880 yılında profesyonel yayın hayatına başlayan, 2.500’ ün üzerinde SSC/SSCI dergi, 15.000 adet elektronik kitap ve 11.000 adet tam metinli makale koleksiyonuna sahip Elsevier Baş Editörü David SLEEMAN tarafından  “Bilimsel Makale Yazma Sanatı” konulu Yazar Çalıştayı 13 Eylül 2012 günü saat 14.00’de Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İlginin çok yoğun olduğu programa Üniversitemiz akademisyenlerinin yanı sıra çevre illerden de çok sayıda akademisyen katıldı. Çalıştayda yayıncılığın değişen dünyası, başarılı yayıncılık için ip uçları, hakem değerlendirmesi ve önemi, yayıncılık etiği ve telif hakları gibi konularda bilgiler veren SLEEMAN, ilk olarak yayın stratejisinin belirlenmesinin ardından makalenin yazılması için en iyi yolun seçilmesi gerektiğini ve başarı için yazarın kendisini toplumun yerine koyması gerektiğini vurguladı.

Düzenlenen çalıştaya katılan akademisyenler Elsevier Baş Editörü David SLEEMAN’a konuyla ilgili sorular sorarak cevap bulma ve başarılı bir yayın yapma konusunda önemli ipuçları elde etme imkânı buldular.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube