Yayınlanma Tarihi: 19 Ağustos 2012 Pazar

Üniversitemizdeki Öğrenci Sayısı 11,000’i Geçti

Üniversitemiz bünyesinde yer alan 5  Fakülte ile 2 Yüksek Okulumuzda yer alan 23 lisans programında (İÖ dahil), üçü hariç diğer tümündeki kontenjanlarımızda %100’lük bir doluluk gerçekleşmiştir. Böylelikle lisans programlarımıza ait olan 1693 kontenjanımızdan 1569’unu öğrencilerimiz tercih etmiştir.

Meslek Yüksek Okullarımızdaki (MYO), yeni faaliyete geçen Alaca MYO’daki üç yeni bölüm dahil olmak üzere, yeni açılan bölümlerimizin kontenjanlarının tümü dolmuştur. Genel olarak bakıldığında ise, merkezimizdeki ve 4 ilçemizdeki toplam 5 MYO’muzda bulunan 39 programımıza (İÖ dahil) ait olan 1675 kontenjanımızın 1562’si tercih edilmiştir.

Toplam öğrenci sayısı olarak bakıldığında ise, 2010 yılında 8,377 olan öğrenci sayımız, 2011 yılında 9,369’a ulaşmış olup, bu yıl tercih edenlerin tümümün kayıt yaptırmaları halinde 11,025’e ulaşacaktır.

Üniversitemizdeki tesadüfen olmadığı mütala edilen bu gelişmede emeği geçen başta akademik personelimize, idari personelimize, öğrencilerimize, tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz öğretim elemanlarımıza ve tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Prof.Dr. Reha Metin ALKAN