Yayınlanma Tarihi: 04 Haziran 2012 Pazartesi

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniv. ile Karşılıklı Akademik İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında karşılıklı akademik işbirliği protokolü imzalandı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Salonu'nda yapılan anlaşma Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin BALCI tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol, her iki üniversite arasında akademik ve idari personel ile öğrenci değişimleri, yaz eğitimi staj, ortak/çift diploma programları imkanları, başta Türkiye Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları odaklı ortak projelerin yapılması, karşılıklı olarak üniversitelerin altyapı imkanlarından yararlanılması, birlikte bilimsel, sportif, sanatsal veya kültürel etkinliklerin dönüşümlü olarak Çorum ve Bişkek’te gerçekleştirilmesi ile ortak araştırma ve geliştirme çalışmalarını kapsamaktadır.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, ortak tarihi ve kütürel değerlerimize sahip olan bir coğrafyada imzalanan işbirliği protokolünün üniversitemiz için önemli olduğunu belirtip, her iki üniversite için önemli açılımlara vesile olacağına inancının tam olduğunu ifade ederek, Rektör Prof.Dr. BALCI’ya teşekkürlerini iletti.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin BALCI ise bu anlaşma ile yapılacak çalışmaların iki ülke arasındaki ortak tarihi değerlerin geliştirilip sağlam temellere oturtulacağını belirterek, kültürel, sosyal ve ekonomik olarak gelişmelerde önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin BALCI’ ya plaketini takdim etti. Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin BALCI’da Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi plaketini takdim etti.

Rektör Prof.Dr. ALKAN üniversitemizden öğretim elemanlarının da sunumlarının yer aldığı üniversitemiz İİBF’den Y.Doç.Dr. Selçuk KENDİRLİ’nin düzenleme kurulu üyesi olarak yer aldığı Uluslararası Değişen Dünyada Yerel Yönetimlerin Modernizasyonu Sempozyumu’na katıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube