Yayınlanma Tarihi: 09 Mayıs 2012 Çarşamba

Mecitözü İlçesinde Mimarlık Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra KESKİN 05 Mayıs 2012 tarihinde Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Eti Gıda tarafından hazırlanan “Kültür Elçileri” adlı proje kapsamında Mecitözü İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine bir seminer verdi.

Mecitözü Kaymakamı Cüneyt EPCİM, Mecitözü Belediye Başkanı Selçuk AKSOY’un destek sağladığı ve Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yücel ASLAN’ın katkıları ile hayat bulan proje kapsamında İlköğretim 6. Sınıf öğrencilerine üç gün süren eğitim ve öğretim aktiviteleri düzenlendi. KESKİN, proje kapsamında öğrencilere sinevizyon eşliğinde “Mimarlık ve Mimarlık Tarihi” hakkında bilgi vererek, Mecitözü İlçesinin tarihi değerlerini tanıttı. Uygulamalı alan çalışması yapılarak tarihi eserler gezildi. Bu gezide Geç Osmanlı Dönemine ait Hükümet Konağı, Askerlik Binası ve İl Özel İdare Binası ziyaret edildi. Osmanlı mimarisinin özellikleri ve mimaride kullanılan teknik ve yöntemlerin neler olduğu anlatıldı. Proje çalışması Pazar günü Mecitözü Kaymakamlığı’nda projeye katılanlara verilecek plaket ve sertifika töreni ile son buldu.