Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2012 Cuma

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Akd. Uzmanı Canay UMUNÇ, Ortaköy’de İletişim Semineri Verdi

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Akd. Uzmanı Canay UMUNÇ, 03 Mayıs 2012 tarihinde üniversitemiz ve Ortaköy Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Etkili İletişim Yöntemleri” konulu seminere konuşmacı olarak katıldı.Uzm.UMUNÇ’unİrfan Turna Konferans Salonunda verdiği seminere,  İlçe Emniyet Amiri Muhammed İNAN, Ortaköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naci BAHTİYAR, Müdür Yardımcısı Nilüfer DEMİR, İlçe Müftüsü Adnan Zeki BIYIK ve eşi Naile BIYIK, Ziraat Bankası Müdürü Hüseyin KALAYCIOĞLU ve eşi Meliha KALAYCIOĞLU, Ortaköy Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi daire başkanları, kurum müdürleri, çalışanları, öğrenciler ve Ortaköylü vatandaşlar katıldı.

Yaşadığımız çağın artık bilişim ve iletişim çağı olduğunu ve bilgiye sahip olanların hayatta başarılı olabileceğini dile getiren Uzm. Canay UMUNÇ, tek başına görüntünün yeterli olmadığını ve bunun bilgiyle desteklenmesi dolayısıyla çok okumak gerektiğini vurguladı. Uzm. UMUNÇ,  iletişimin bireyler ve kurumlar arasındaki işbirliği ve uyumu açısından önemine değinerek, etkili iletişimin yöntemlerini açıkladı. İletişimin tek düze doğrusal bir süreç değil, dinamik, dairesel ve çok yönlü bir süreç olduğunu söyleyen UMUNÇ, her kültürün kendine özgü sözlü, sözsüz iletişim tarzı olduğunu ve başka kültürleri anlamak için empati kurmak gerektiğini belirtti. Uzm. UMUNÇ , empati eksikliğinin bir iletişimi olumsuzlaştıran en önemli öğelerden olduğunu ifade ederek, “Empati karşımızdaki ile özdeşleşmek, ona sempati duymak değil, onun bakış tarzını yakalamaya çalışma çabasıdır”dedi. Semineri ilgi ile izleyen konuklar, sunumu ile yaptığı katkılar için Uzm. UMUNÇ’a, semineri düzenleyen üniversitemize ve Ortaköy Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkürlerini ilettiler.