Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2012 Perşembe

Üniversitemiz Katkılarıyla Çorum’da İki Şampiyona Düzenlenecek

Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası ile Serbest Dalış Dinamik & Statik Apnea Türkiye Şampiyonası 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Çorum’da yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın teşvikleri, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Üniversitemiz Rektörlüğü ve BESYO Müdürlüğü, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, , Anadolu İş Okulu Müdürlüğü katkılarıyla ve çok sayıda firmanın sponsorluklarıyla düzenlenen Atletizm müsabakaları Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda, yüzme müsabakaları ise Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek.

23 Mayıs 2012 Perşembe günü etkinlik için düzenlenen basın toplantısında Okullararası Küçükler Badminton Şampiyonası’nın devam ettiği Çorum’da bu hafta sonu iki Türkiye Şampiyonası’na birden evsahipliği yapacağı bildirildi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal GÜMÜŞ’ün yaptığı açıklamaya göre, Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası  26 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan şampiyonanın açılış töreni aynı gün saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Saat 15.00’te müsabakalara kaldığı yerden devam edilecek olup, şampiyona 27 Mayıs Pazar günü yapılacak yarışmalarla sona erecek. Türkiye’nin her yerinden 77 kulüp ve 270 sporcunun katılacağı müsabakalar için Federasyon Başkanı Gürdal GÜMÜŞ, bu organizasyonun düzenlenmesinde büyük emek ve katkıları olan Çorum Valiliği, Belediyesi, Üniversitemiz Rektörlüğü ve BESYO Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu ve tüm paydaşlara teşekkür ve şükranlarını sundu. Türkiye’de 10.000 lisanslı sporcu olduğunu, 4 milli downsendromlu sporcunun Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil ettiğini belirten GÜMÜŞ, bu sporcularımızın 2 dünya ikinciliği ve 1 dünya üçüncülüğü ile ülkemizi onurlandırdıklarını dile getirdi.GÜMÜŞ aynı zamanda Dünya Kayak Şampiyonasında 6 madalya kazanılmasıyla, Dünya Kayak tarihinde bir ilke imza atıldığını belirtti “Cesaret ve özgüven verildiğinde bu sporcularımızın neler yapabileceğini hep birlikte gördük” diyen GÜMÜŞ, bu organizasyonun etkin bir şekilde tanıtılmasının bu özel gençlere sahip olan ailelerin, spor yapmaları ve müsabakalara katılmaları yönünde çocuklarını teşvik etmesi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Üniversitemiz BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk YAMANER, ilimizde ilk kez gerçekleştirilmesinden gurur duydukları bu organizasyonda büyük emekleri olan Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Üniversitemiz Rektörlüğü başta olmak üzere Anadolu İş Okulu İl Temsilciliğine ve sponsor firmalara teşekkür etti. İlimizin güzel olan herşeyihakettiğini dile getiren BESYO Müdürü Doç. Dr. YAMANER, ilimizde iyi bir ekip ve dayanışmanın oluştuğunu bunun tüm illere örnek olması gerektiğini belirtti.  Doç. Dr. YAMANER, federasyonla görüşmeleri ve organizasyonun tertiplenmesi vesilesiyle BESYO bünyesinde engelli sporcular için ülkemizden veya yurtdışından üniversitemize araştırma görevlileri alınması için kendisinde istek uyandığını ve bu konuyu inceleyeceğini ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim EĞER, ilimizde şimdiye kadar değişik branşlarda birçok faaliyete ev sahipliği yapıldığını ve bu hafta farklı bir etkinliğin hazırlığı içerisinde olmaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Orta Karadeniz’de önemli bir konumu oluşturan ilimizin tanıtımı açısından önem teşkil eden bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen protokol üyelerine ve paydaşlara tek tek şükranlarını sundu. “Aileler bu etkinlikle,imkanlar oluştuğunda neler yapılabileceğini görecek ve müdürlüğümüze müracaatlarda bulunabilecekler” diyen EĞER, bu bilincin ve talebin yayılmasıyla ilimizde ülkemizi yurtdışı müsabakalarda temsil edecek sporcuların çoğalacağını vurguladı. EĞER, organizasyonun diğer organizasyonlara örnek timsal etmesi temennileriyle sözlerini noktaladı.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube