Yayınlanma Tarihi: 23 Mayıs 2012 Çarşamba

Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üniversitemiz Rektörü ALKAN’a Ziyarette Bulundu

Eczacı Odası yönetimi 22.05.2012 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN'ı makamında ziyaret etti. Oda Başkanı Şefkat GÜLER ve Oda Yöneticileri Meral ÖZTÜRK, Sönmez ÇALIŞKAN, Emrah BİLGENER, ve A.Sami BOZDOĞAN’ın hazır bulunduğu ziyarette, Eczacı Şefkat GÜLER görevinde başarı dileklerini ilettiği Rektör ALKAN’a çiçek verdi. Rektör Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ziyarette Eczacılar Odası yönetiminin kampüs ve Tıp Fakültesi hakkında sorularını yanıtladı.Üniversite yerleşkesi konusunda süreçlerin devam ettiğini;şehirle üniversiteyi kopartmamak, sosyal yaşantıya etki etmek ve sinerji oluşturmak amacıyla kampüsün şehre yakın olmasını arzu ettiklerini söyleyen ALKAN, “Bugün 10 bin öğrenci nüfusumuz var. Öğrenciler şehir hayatını hareketlendiriyor. Kampüsü şehir dışına taşıyarak öğrencileri şehirden kopartmak istemedik.” dedi.ALKAN, Eczacı Odası yönetimine Tıp Fakültesi hakkında da bilgi verdi. Konuşmasında nüfusu 850 binin altında olan şehirlerde devlet hastanelerinin Tıp Fakültesi ile ortak kullanıma açıldığını hatırlatan ALKAN, Hitit Uygulama ve Araştırma Hastanesi adını da taşıyan Çorum Devlet Hastanesi’nin ortak kullanımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi. ALKAN, Hitit Üniversitesi yönetimi olarak şehrin tarımsal, ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimine uygun alanlarda çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.