Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2012 Salı

Üniversitemizde “İş Sağlığı ve Güvenliği” Konusunda Konferans Verildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nde İş Güvenliği ve Sağlığı Haftası sebebiyle konferans düzenlendi. Konferansa CİMPOR A.Ş. firmasının İş Güvenliği ve Sağlığı Müdürü Sayın Gökhan GÜNEY konuşmacı olarak katıldı. GÜNEY, İş Güvenliği konusunda Cimpor firmasının uygulamaları hakkında görsel içeriklerle destekli bir sunum yaptı.

Konferansa Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman ASAN, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih ÖZBEY, CİMPOR Çorum Üretim Müdürü Murat ÇAĞLAYAN, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans’ın açılış konuşmasını Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr. Vedat DENİZ yaptı. DENİZ konuşmasında, mühendislik eğitiminde, özellikle de MÜDEK sürecinde en önemli derslerden birinin “İş Sağlığı ve Güvenliği” dersinin olduğunu söyledi ve mezuniyet sonrası sektörde çalışacak olan mühendis adayı öğrencilerin, 14 hafta boyunca anlatılan teorik derslerin yanı sıra, konuyu bir de uzmanından dinleyecek olmalarının önemli bir şans olduğunu belirtti. Bu nedenle Gökhan GÜNEY’ e katkılarından dolayı teşekkür etti.

GÜNEY konferansında, özellikle Kimya ve Makine Mühendisliğinden mezun olacak öğrencilere, iş güvenliği konusuna önem verilmediği zaman ne tür zorluklarla karşılaşacaklarını ve iş kazası oluştuğunda mühendis olarak ne tür cezai sorumluluklarının olacağını çarpıcı örnekler vererek anlattı. GÜNEY, Özellikle çimento fabrikalarında karşılaşılabilecek risk unsurlarına ve risklerin önlenmesi için yapılacak çalışmalara değindi. Gerekli önlemler alındığı takdirde hiçbir iş kazasının meydana gelmeyeceğini belirten GÜNEY, önemli olanın iş güvenliği bilincinin tüm çalışanların beyninde oluşturulması gerektiğini söyledi.

Konferans Dekan Vekili Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman ASAN’ın Gökhan GÜZEL’e  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN adına teşekkür plaketini takdim etmesinin ardından sona erdi.

 

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube