Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2012 Cuma

Üniversitemiz 1. Geleneksel Liselerarası Matematik ve Zeka Oyunları Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

Üniversitemizin Dalyan Makine katkılarıyla 7 Mayıs 2012 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlediği 1. Geleneksel Liseler arası Matematik ve Zeka Oyunları Yarışması’nın 11 Mayıs 2012 tarihinde  saat 17:00’de ödül töreni gerçekleşti. Tango gösterisiyle başlayan ödül törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Vali Yardımcısı Sait TOPOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN etkinlikte yaptığı konuşmasında, 2004 yılında açılan Matematik Bölümü’nün 2012 yılında öğretim üyesinin alınmasıyla 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 40 öğrenci alabilecek hale geldiğini açıkladı. Matematiğin her anımızda olduğunuve  Matematiğin korkulacak bir ders olmadığını belirten Rektör ALKAN, lise yıllarında en sevdiği dersin Matematik olduğunu söyledi. Rektör ALKAN, düzenlenen bu etkinlikle öğrencilere Matematiği sevdirmeyi ve üniversite atmosferini yaşatmayı amaçladıklarını dile getirdi ve dereceye giren öğrencilerin en iyi eğitimi almalarını temenni etti. Rektör ALKAN, üniversitenin  projelerinde destekleriyle katkıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Dalyan Makine’ye teşekkür ettiği konuşmasında yarışmaya gösterilen ilgi ve taleplerden dolayı yarışmayı ileriki yıllarda daha geniş çaplı yapmayı planladıklarını, yarışmanın sürekliliğini sağlamak amacıyla 1. Liseler arası Matematik ve Zeka Oyunları Yarışması’na “Geleneksel” ifadesini eklediklerini  açıkladı.

Çorum ili ve ilçelerindeki 18 okuldan 53 öğrencinin başvurusuyla gerçekleştirilen 1.  Geleneksel Liselerarası Matematik ve Zeka Oyunları yarışmasında;  Birinciliği Samanyolu Anadolu Lisesi ‘ nden Abdullah İMAT , İkinciliği Anadolu Öğretmen Lisesi ‘ nden Bünyamin KILIÇLI, Üçüncülüğü Mehmet Çelik Anadolu Lisesi ‘ nden Akın ALKAN elde etti. Dereceye girenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Sait TOPOĞLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN verdiler. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elif DALYAN, ödül törenine katılan protokole yarışmanın tişörtlerinden hediye etti.