Yayınlanma Tarihi: 26 Nisan 2012 Perşembe

Hitit Üniversitesi "Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri" Tamamlandı

Hitit Üniversitesi “İş ve İnsan Kaynakları Merkezi” tarafından düzenlenen "Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri" Hitit Üniversitesi’nin tüm birimlerinin katılımı ile 20-22 Nisan tarihleri arasında Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerini profesyonel iş dünyasına hazırlamanın önemine inanan Hitit Üniversitesi’nin, öğrencilerin değişik sektör ve kurumlarla bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği "Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri", 3 gün boyunca öğrencileri birbirinden değerli akademisyenler, başarılı iş adamları ve yöneticilerle bir araya getirdi.

Etkinliğin açılış törenine Vali Nurullah ÇAKIR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülen Elmas ASLAN, Özel İdare Genel Sekreter Vekili Ömer ARSLAN, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuklar etkinliğin başında, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından yapılan resim, el işi ve ebru sergisini gezdikten sonra konferans salonuna geçti ve "Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri”nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Üniversite olarak bizim amacımız öğrencilerimizin eğitsel olarak en iyi şekilde gelişmelerini sağlamak kadar onları sosyal anlamda da en iyi şekilde yetiştirmek, en iyi şekilde toplumla buluşturmaktır. “İş ve İnsan Kaynakları Merkezi” tarafından düzenlenen, hafta sonunu kapsamasına rağmen şehir dışından da çok ciddi katılımın olduğu, çok değerli misafirlerimizin yer aldığı, arkadaşlarımıza farklı ufuklar farklı bakış açıları kazandıracağına hiç şüphe duymadığım bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.”

Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN’nın ardından kürsüye gelen Vali Nurullah ÇAKIR, öğrencilere “Kariyer Günleri”nin “Mülki Amirlik Kariyeri" konulu ilk konferansını verdi. Vali ÇAKIR konuşmasının başında duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Girişten itibaren öncelikle göze, kulağa ve daha sonrası beynimize hitap edebilecek birçok etkinliği barındıran bu yoğun programı görmek bizim için de bir bahtiyarlık, mutluluk. Hitit Üniversitesi öğrencilerinin bu isim ve böyle bir çatı altında bulunarak kıymetli hocalarının rehberliğinde eğitim görüyor olmaları büyük bir şans. Bu duygularla hepinize tekrar başarılar diliyorum."

Konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Vali Nurullah ÇAKIR'A plaket takdim etti.

Vali Nurullah ÇAKIR'ın "Mülki Amirlik Kariyeri" konulu konferansın ardından kısa film gösterimleriyle etkinliğin ilk oturumu sona erdi. Öğleden sonra ise kariyer uzmanları Uğur ÖZMEN ve Ali Haydar PAŞALIOĞLU "Etkili Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri" konusunda bir sunum yaptılar.

Sunumundan sonra fakültenin farklı salonlarında sırasıyla 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Bilge Kağan Ticaret Meslek Lisesi, Merkez Kız Teknik Meslek Lisesi ve Buharaevler Kız Teknik Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine Hitit Üniversite'sini tanıtımı yapıldı. Etkinlikte lise öğrencileri Hitit Üniversitesi hakkında merak ettikleri şeyleri öğrenme fırsatı buldular.

Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri'nde "Özel Sektörde Tecrübe" konferanslarını ilkini, etkinliğin birinci günü TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdem ÇENESİZ verirken, ikincisini etkinliğin ikinci günü SARKUYSAN Yönetim Kurulu Eski Başkanı / Gebze Kent Konsey Başkanı Sayın İbrahim GÜNGÖR verdi.

GÜNGÖR'ün konferansında sonra, İİBF konferans salonunda romancı, hikayeci ve gezi yazarı Buket UZUNER'in katılımıyla "Edebiyat Hayatımızı Nasıl Değiştirir?" başlığı altında  "Kitap Fuarı Söyleşisi" gerçekleştirildi. Söyleşi sonunda Buket UZUNER'e Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN tarafından plaket takdim edildi.

UZUNER'in söyleşisinin ardından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Aygün AKYOL, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan KAYA, DYO Üretim Mühendisi İsmail ÖZTÜRK, Çorum Valiliğinden Meriç Arda BELTAN ve Nurten TÜRKMEN, Sosyal Güvenlik Müfettişi Saadettin ORHAN, Bugün ve Hürriyet Daily News gazeteleri Köşe Yazarı Sefa DOĞAN'ın katılımlarıyla Üniversitemiz Mezunları Paneli gerçekleştirildi.  Panelde, Hitit Üniversitesi mezunları, yıllar sonra Hitit Üniversitesi çatısı altında olmaktan dolayı duydukları heyecanı dile getirerek öğrenci kardeşleri için ortak temennilerde bulundular.

Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri'nde oturum başkanlığını Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Doç. Dr. Cemil HAKYEMEZ, Doç. Dr. Faruk GÖKMEŞE, Doç. Dr. A.Cahit HAKSEVER, Doç. Dr. Hilmi DEMİR, Doç. Dr. Ahmet ÖZALP, Doç. Dr. Ferit USLU, Doç. Dr. Vedat DENİZ, Yrd. Doç. Dr. Yakup COŞTU ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet UÇAR' ın yaptığı on bir adet " Öğrenci Kongresi" gerçekleştirildi.

Öğrenci kongreleri sonunda, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Özge AYHAN “Türkiye’de Çingenelerin Yaşadığı Sorunlar” başlıklı bildirisiyle birinci, Hasan UYAN “Temsil Sorunu ve Kadın: Ak Parti ve CHP Karşılaştırılması” başlıklı bildirisiyle ikinci ve Duygu GÜNDOĞAN “Toplumsal Cinsiyet” konulu bildirisiyle üçüncü oldu.

“Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri” kapsamında kısa film, fotoğraf, proje ve müzik yarışması da düzenlendi.

Kısa film yarışmasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Hamdi APALI “Sayaç” adlı filmiyle en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi kurgu dallarında ödüle layık görüldü. Meslek Yüksekokulu’ndan Serkan VARIŞ “Teknolojinin Esiri” adlı filmi ile en iyi senaryo ödülünü alırken yine Meslek Yüksekokulu’ndan Muhammed CAVDAR en iyi oyuncu seçildi.

Fotoğraf Yarışması’nda, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi’nden Saliha KILIÇ birinci, Meslek Yüksekokulu’ndan Gazi NOGAY ikinci ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Eda GÖKTÜRK üçüncü oldu. İskilip Meslek Yüksekokulu’ndan Emine EREN ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu’ndan Eda Nur HOŞAF ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Proje yarışmalarında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Ahmet ŞEN “Geri Dönüşüm” adlı projesi ile birinciliğe erişti. Müfit EKİNCİ “Web Tasarım” projesi ile ikinci olurken Bahar ALAGEYİK “Minik Evler” projesi ile üçüncü sıraya yerleşti.

Müzik Yarışmasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Fatma Gamze APRAŞ birinci oldu. Meslek Yüksekokulu’ndan MATRİS ikincilik sırasına yerleşirken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Habibe Nur BIYIK üçüncü oldu.

“Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri” Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın kapanış töreninde yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödüllerini vermesi ile sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube