Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2012 Salı

Üniversitemiz I. Ulusal SEM kongresine katıldı

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İzmir’de düzenlenen I. Ulusal Sürekli Eğitim Kongresi’ne Hitit Üniversitesinden de katılım vardı. Son yıllarda üniversite toplum ilişkisinin kurulmasında önemli araçlardan biri olan sürekli eğitim modelinin konu edindiği kongreye yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda üniversiteden akademisyen ve idari personel katıldı.

Kongreye Hitit Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet EVKURAN, Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş BAŞCI ve Genel Sekreter Yardımcısı Erdal KANIK katıldı.

Katılımcılar kendi merkezleri ve uyguladıkları programlar hakkında sunumla yaptılar ve bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezleri yöneticileri karşılaştıkları sorunları da dile getirerek olası çözümler üzerinde durdular.

Yurt dışından katılan katılımcılar Avrupa’da ve kendi ülkelerindeki uygulama hakkında bilgiler verdiler. Milli Eğitim Bakanlığı ve Kalkınma Ajansından katılan katılımcılar da sürekli eğitim konusundaki kurumsal düşüncelerini ve politikalarını dile getirerek üniversitelerle işbirliği imkânlarını ortaya koydular. Kongrede yapılan konuşmalar ve tartışmalar sonucunda bir ortak bildirge hazırlandı. Kongrenin bir sonraki yıl Erzurum’da yapılması kararlaştırıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube