Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2012 Cuma

Hitit Üniversitesi "Uluslararası Üniversiteler Konseyi" Toplantısına Katıldı

Hitit Üniversitesi 12-16 Nisan tarihleri arasında Pakistan'ın Lahor şehrinde düzenlenen Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) toplantısına katıldı. Toplantıya Türkiye, KKTC, Kongo, İran ve Sudan, üniversite rektörleri ve üst yönetimlerinden isimler katılırken Üniversitemizi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şahabettin ERGÜVEN temsil etti.

Üniversitemizi temsilen toplantılara katılan İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şahabettin ERGÜVEN yaptığı konuşmada, Hitit Üniversitesi'nin tarihçesi, üniversitenin fakülte, enstitü ve yüksekokulları, üniversitede verilen eğitim-öğretim, üniversitenin öğretim kadrosu ve öğrenci kapasitesi hakkında bilgiler verdi. Konuşmasının ardından ERGÜVEN,diğer üniversite temsilcileriyle akademik ve ilmi konularda görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıdan sonra Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) kurucu Başkanı Orhan Hikmet AZİZOĞLU, Lahor Üniversitesi konferans salonunda bir konferans verdi. Konferanstan önce Lahor Üniversitesi kurucularından Muhammad AJAİB, IUC Başkanı ve heyetinin bu ziyaretin ülkeleri ve üniversitelerine güç ve onur verdiğini söyledi. AZİZOĞLU'nun Pakistan'da sevgi ve saygı mertebesi üst düzeyde olan bir akademisyen ve düşünür olduğunu kaydeden AJAİB, "Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) ailesi tarafından her ay bir ülkede yapılan bu toplantılar tüm üniversitelere ve ülkelere önemli akademik başarı ve tanıtım sağlamaktadır" dedi.

Lahor Üniversitesi Rektörü'nün üniversitesinin tanıtımını yapmasının ardından bir hoş geldin konuşması yapan bölge valisi Türkiye'nin öncülüğünde kurulan Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin Pakistan üniversiteleri için önemli bir şans olduğunu vurguladı. "Türk ve Pakistan halkı bir bedende iki candır" diyen bölge valisi, Pakistan üniversitelerinin dünyaya açılımı için IUC ve başkanının büyük olanaklar ve fırsatlar sağladığını söyledi.

Konferans sonrasında bölge valisi Türkiye'den gelen delegasyon üyelerine birer plaket takdim etti. Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) heyeti 15 Nisan günü İslamabat'ta Türkiye'nin İslamabat büyükelçisi Mustafa Babür HIZLAN'ın heyet onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Ebru sanatçısı Nurten ŞİŞMAN'ın çalışmalarını izleyen heyet İslamabat’tan Türkiye’ye döndü.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube