Yayınlanma Tarihi: 10 Nisan 2012 Salı

Üniversitelerarası Bilardo Türkiye Şampiyonası Tamamlandı

Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Üniversitelerarası Bilardo Türkiye Şampiyonası 5-7 Nisan tarihleri arasında tamamlandı. 81’i erkek 28’i bayan, toplam 109 sporcunun yarıştığı turnuvada dereceye giren öğrencilerin madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Törene Üniversite Sporları Federasyonu Bilardo Teknik Kurul Üyesi Emrah TAÇ ve Mustafa BAHADIR, Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Faruk YAMANER, Hitit Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin ÖZDEN, Bilardo Hakemi Halil İbrahim BOLAT ve Serdar HIRÇIN ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı'nın faaliyet programında yer alan, Anitta Otel bilardo salonunda yapılan ve üç gün süren şampiyona oldukça çekişmeli geçti.

Şampiyonayı erkek takım sıralamasında Anadolu Üniversitesi birinci, Hacettepe Üniversitesi ikinci, ODTÜ üçüncü sırada tamamladı. Bayan takım sıralamasında ise Hacettepe Üniversitesi birinci, İnönü Üniversitesi ikinci, ODTÜ üçüncü oldu.

Turnuvada erkekler ferdi sıralamasında birinciliği Anadolu Üniversitesi’nden Cihangir BORAN, ikinciliği Anadolu Üniversitesi’nden Murat YUMURTACI, üçüncülüğü Hacettepe Üniversitesi’nden Cem GÜVERCİN aldı. Bayanlar ferdi sıralamasında ise, İnönü Üniversitesi’nden Seda HEKİMOĞLU birinci, Sinop Üniversitesi’nden Figen TURGUT ikinci, ODTÜ ‘denElif Nergis KONAKÇI üçüncü oldu.