Yayınlanma Tarihi: 29 Mart 2012 Perşembe

Üniversitemiz AKUT Öğrenci Topluluğu Deprem Bilinçlendirme Semineri Düzenledi

AKUT Öğrenci Topluluğu 28 Mart 2012 günü Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, Sevgi Evleri Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencilerine seminer verdi. Düzenlenen programa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Serkan DİŞLİTAŞ ile Öğr. Gör. Nevzat KOÇAK ve Üniversitemiz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Özlem KAYA, Öğr. Gör. Mücella BAYLAVLI, Öğr. Gör. İsmail YILDIRIM ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AKUT hakkında bilgiler verilerek başlayan etkinlikte, AKUT Öğrenci Topluluğu Başkanı Mert DAMAR “Deprem öncesi, deprem anı ve sonrası yapılacaklar” hakkında sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda deprem öncesi eylem planı hazırlanması, eşyaların sabitlenmesi, okul yurt gibi yerlerde güvenlik noktalarının belirlenmesi gerektiğini ifade eden DAMAR, deprem anında ise kapalı alanlarda yat-korun-tutun, açık alanlarda çök-kapan yöntemlerinin uygulanması gerektiğini belirtti. DAMAR son olarak ise deprem sonrası sakinliğin korunması, öğrencilerin danışman veya öğretmenlerinin yanından ayrılmamaları, öğretmenlerin talimatları doğrultusunda deprem alanından hızla uzaklaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Program öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube