Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2012 Pazartesi

“Kariyer Günleri” Bütün Coşkusuyla Devam Ediyor…

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve Kişisel Gelişim Kulübünün birlikte düzenlediği, “Pedagojik Formasyon” konulu Kariyer Günleri etkinliklerinin ikincisi, 15 Mart 2012 Perşembe günü saat 15:15'te, Yrd. Doç. Dr. Adem KORUKÇU'nun konuşmacı olarak katılımıyla fakülte konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Adem KORUKÇU “Pedagojik Formasyon Programı” hakkında öğrencilere bilgi verdi ve onların sorularını cevapladı.

Hitit Üniversitesi’nin formasyon çabalarının devam ettiğini, Hitit Üniversitesi olarak geçen yılın sonunda “Pedagojik Formasyon Sertifika Programı” açılması için başvuru yapıldığını söyledi.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programını açmayı hak eden bir üniversitenin, söz konusu kontenjanı %60 kendi mezunları %40’da diğer üniversitelerin mezunları olmak üzere dağıtmak zorunda olduğunu ifade eden KORUKÇU, programa başvuracak adayların lisans öğrenimlerini tamamlamaları gerektiğine dikkat çekti. KORUKÇU, öğrencilerin mezuniyet not ortalamasının başvurularda dikkate alındığını belirterek, 100’lük puan sisteminde 65, 4’lük puan sisteminde ise 2.50 not ortalamasının taban puan olarak esas alındığını ifade etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren bilgilendirme toplantısına fakülte öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube