Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2012 Cumartesi

Üniversitemizin Kuruluşunun 6. Yıldönümünü Kutladık

Üniversitemiz  6. kuruluş yıl dönümü  akademisyenlerin, bürokratların, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetlinin katılımı ile Anitta Otelde gerçekleşti. Törene Türkiye’de çeşitli illerde görev yapan Çorumlu akademisyenler ve rektörler de katıldı. Saat 13.00’te başlayan etkinlikte Vali Nurullah ÇAKIR, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit BAĞCI, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan SARAÇ, Belediye Başkanı Muzaffer KÜLCÜ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer UÇAR, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, İl Emniyet Müdürü Necmettin EMRE, TSO Başkanı Çetin BAŞARANHINCAL, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami CEYLAN hazır bulundu. Milletvekili Dr. Cahit BAĞCI  konuşmasında Çorum’ un Hitit Üniversitesinden beklentisinin çok olduğunu  söyleyerek, “Türkiye’yi  daha iyi bir seviyeye taşıyarak, demokrasisi gelişmiş bir ülkenin insanını hep birlikte yetiştireceğiz “ dedi.  Birlik ve beraberlik mesajı veren milletvekili BAĞCI,  Montaigne’nin ünlü sözünü hatırlattı ve sözlerini  “Gideceği yönü bilmeyen bir gemi için rüzgar nafiledir; hep birlikte hedeflerimiz doğrultusunda bu rüzgarı harekete geçirmeliyiz ”  diyerek tamamladı. Vali Nurullah ÇAKIR ise Hitit Üniversitesi akademisyenlerini üniversite için sarf ettiği çabalardan ötürü saygıyla selamladığını söyleyerek, herkesin Türkiye’ye baktığı bir noktada, bu bakışlara Türkiye’nin genç nüfusu ve insan gücüyle cevap vereceğini; bunun da üniversitede gerçekleştirileceğini belirtti.   Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN olmak üzere üniversite için emek gösteren herkesi kutladığını söyleyen Vali ÇAKIR,  Hitit Üniversitesinin geldiği noktadan yola çıkarak ileride daha iyi yerlere geleceğine emin olduğunu dile getirdi. Vali ÇAKIR doktorların tıp bayramını kutlayarak ve Çanakkale şehitlerini rahmetle anarak konuşmasını sonlandırdı. Prof. Dr. Reha Metin ALKAN konuklara üniversitemizi tanıtan bir sunum gerçekleştirdikten sonra tüm paydaşlara teşekkür ederek, herkesi üniversite ile paydaş olmaya davet etti ve üniversitemiz mensuplarına da çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu. Üniversitedeki gelişmeleri sunan Rektör ALKAN  üniversite personeline seslenerek noktaladığı konuşmasında “İyi ki buradasınız ve İyi ki varsınız” dedi. Konuşmaların ardından Rektör ALKAN tarafından üniversitemizde 20 yılı aşkın görev yapmış akademisyenlere plaket ve idari görevlere; yeni ünvanlara atanan ve üniversitemize yeni katılanlara teşekkür belgesi sunuldu. Üniversitemiz Rektörü ALKAN kutlama pastasını Çorumlu bürokratlar ve organizasyonda emeği geçen personelle birlikte kesti ve program canlı müzik dinletisi eşliğinde verilen kokteyl ile son buldu.