Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2012 Cuma

“Fotoğraf Eğitimi” Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından 15 Mart 2012 Perşembe günü Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Fotoğraf Eğitimi” konulu bir seminer düzelendi. Etkinliğe üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Yöneticileri, Öğr. Gör. Özlem KAYA, üniversitemiz akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Fotoğraf Sanatçısı Levent ÖZTÜRK konuşmasına fotoğraf makinelerinin çalışma prensiplerini anlatarak başladı. Fotoğrafçılıkta en önemli etkenlerin ışık, ISO, diyafram ve enstantane olduğunu ifade eden ÖZTÜRK, iyi bir fotoğrafçının da ışık olmayan bir ortamda fotoğraf çekmeyeceğini belirtti. Fotoğraf çekim teknikleri ve fotoğrafçılık türleri hakkında bilgiler veren ÖZTÜRK, seçilen fotoğrafçılık alanına göre fotoğraf makinelerinde uygun lens ve teknik ekipmanların olması gerektiğini vurguladı. Fotoğraf çekiminin ipuçlarından bahseden ÖZTÜRK, bakış noktasının iyi seçilmesi, kompozisyonu yatay ya da dikey olması konusunda kesin karar verilmesi, çekilecek konuya göre doğru objektif seçiminin yapılması ve model ya da portre fotoğraflarında arka planın sade olması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca dış mekanlarda 12:00-14:00 saatleri arasında fotoğraf çekilmemesi gerektiğini ve tripod kullanılarak yapılan çekimlerin daha kaliteli olacağını söyledi.

Etkinlik fotoğraf çekim çalışmalarının gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.