Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2012 Cuma

Üniversitemiz Rektörü ALKAN TRT Ankara Radyosu’nun Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirmek ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla 16 Şubat 2012 Perşembe günü TRT Ankara Radyosu’nda canlı olarak yayınlanan “Üniversite Günlüğü” programına konuk oldu. Rektör ALKAN, programda üniversitemizin bilimsel çalışmaları ve projelerinin yanı sıra üniversitemizin öğrencilere sunduğu fırsatlar hakkında bilgi aktardı.

Rektör ALKAN, üniversitemizde bulunan Fakülteler, Enstitüler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, Araştırma ve Uygulama Merkezleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Üniversitemizin bu sene çok yoğun tanıtım faaliyetlerinde bulunduğunu ve Türkiye genelinde 108 adet liseye tanıtım günleri düzenleneceğini ifade eden Rektör ALKAN, %85 olan doluluk oranımızın %95'e ulaştığını vurguladı ve öğrenci sayımızın toplamda 9500'lere yaklaştığını belirtti. Üniversitemiz kütüphanesinin basılı ve elektronik kaynak sayısının her geçen gün arttığını söyleyen ALKAN, öğrencilerin elektronik kaynaklara 7/24 erişebileceğinin altını çizdi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ne 3 Tıp Bilimi Bölümü altında 44 Anabilim Dalı ve istihdam odaklı 13 yeni program için YÖK’ten onay alındığını ifade eden Rektör ALKAN, “Tıp Fakültesi'nin oluşumu en geç iki yıl içerisinde tamamlanacak ve T.C Sağlık Bakanlığı - Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla üniversitemize kazandırılacak” dedi. Rektör ALKAN, akreditasyon çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade ederek, “Bölgesinde ve ülkesinde tercih edilen bir üniversite olmak istiyorsak akreditasyon ve kalite bizim için çok önemlidir” dedi. Programda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, üniversitemizin eğitim alanında gerçekleştirdiği yapısal değişikliklere, öğrencilere ve öğrenci proje/faaliyetlerine verilen desteklere, ortak lisansüstü programlara ve yurt dışı görevlendirmelerine değindi. Üniversitemiz tarafından sunulan ring servisi gibi ulaşım ve beslenme burs hizmetleri hakkında bilgiler vererek başarılı öğrencilere destek sağlandığını ifade etti. Rektör ALKAN ayrıca Teknokent, HÜBTUAM, ERASMUS vb. gibi konularda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında  dinleyenleri bilgilendirdi.