Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2012 Pazartesi

Rektörler Samsun’da Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, 1 Aralık 2012 Cumartesi günü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 7 üniversite rektörünün katılımları ile gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin AKAN, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus BEKDEMİR, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ yer aldılar.

Oldukça verimli geçen toplantıda, Yeni YÖK Tasarısı’ndan, üniversiteler arası ortak çalışmalara kadar birçok konu ele alındı. Üniversitelerde eğitim-öğretim kalitesinin artırılması, üniversite bütçelerinin daha verimli kullanılması ile ortaklaşa yapılabilecek olan doktora programları, yüksek lisans programları, uzaktan eğitim, bilimsel araştırma laboratuvarlarının müşterek kullanımı gibi konularda fikir birliği sağlanırken; katılımcı üniversiteler arasında ortak mutabakat sonucunda bir protokol imzalanması yönünde de görüş birliğine varıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube