Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2012 Perşembe

Doç. Dr. İlknur TAŞ, "Dil Tarih Coğrafya" Programının Konuğu Oldu

Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur TAŞ, yapımcılığını ve sunuculuğunu Ferruh BAKIR'ın hazırladığı, TRT Ankara Radyosu ve Radyo-1'den canlı olarak yayınlanan "Dil Tarih Coğrafya" programının konuğu oldu. 26 Aralık 2012 Çarşamba günü 17.05-17.30 arasında canlı olarak yayınlanan programda, Doç. Dr. TAŞ Hitit Uygarlığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin ALKAN’a teşekkürlerini sunarak başlayan Doç. Dr TAŞ, Hitit Üniversitesi’nin, adını bir Anadolu Uygarlığından alan dünyadaki ilk yüksek eğitim kurumu olması nedeniyle üstlendiği misyonundan ve marka özelliğinden söz etti.

Daha sonra Hititlerin Anadolu’ya geldiklerindeki siyasi ortam ve devlet olma sürecinden bahseden Doç. Dr. TAŞ, Hitit Dili, Hitit arşivleri, Hitit Kentleri, İmparatorluğa doğru gidiş, inanç ve ibadet, ritüeller, bayramlar gibi konulara değindi.

Hititlerin başşehri Hattuşaş’ın (Boğazköy) turizm açısından öneminden övgüyle bahseden TAŞ, aynı zamanda Hattuşaş’ın bütün dünyada ilgi uyandıran bir arkeolojik merkez olduğunu vurgulayarak tüm dinleyicileri Hattuşaş (Boğazköy), Şapinuva (Ortaköy), Alacahöyük gibi önemli Hitit kentlerini görmek, tanımak için Çorum’a davet etti.

Son olarak Hitit edebiyatı ve Hitit atasözlerinden bahseden Doç. Dr. TAŞ, Hitit Üniversitesi öğretim üyelerinin cübbesinin tasarımı yapılırken, Çorum’a gelen öğrenci ve öğretim üyelerine vurgu yapması amacıyla “Bir kuş yuvaya sığınır ve yuva onun hayatı olur.”  şeklinde bir Hitit atasözünü cübbe üzerine işlendiğini ve bunun Hitit Uygarlığına da bir atıfta bulunduğunu belirterek sözlerini tamamladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube