Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2012 Cuma

Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğrencileri Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri Alacahöyük, Yazılıkaya ve Hattuşaş ile Anitta Otel ve Çorum Müzesi’ne teknik gezi düzenledi. Gerçekleştirilen gezilerde öğrencilere Öğretim Görevlileri Ayhan BAŞÇI ve Ahmet AKNAR eşlik etti.

Öğrencilerinin bilgilerini artırmak, Çorum’un ve Hitit Uygarlığının tarihini yakından görmelerini sağlamak için Alacahöyük, Yazılıkaya ve Hattuşaş’a düzenlenen geziye 48 öğrenci katıldı. Gezi kapsamında Alacahöyük’te Hitit Barajı, Alacahöyük ören yerleri, Hatti dönemi altı kral mezarı, Hitit dönemi saray ve tapınak kalıntıları, Alacahöyük Müzesi, Boğazköy Müzesi, Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı ve Hattuşaş ören yerleri ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyaretler sonunda, öğrencilerin bir kısmı Alacahöyük’ü ve Hattuşaş’ı ilk kez ziyaret ettiğini; diğer bir kısmı da ilk kez bu kadar detaylı bir ören yeri ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği programından 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Çorum Müzesi teknik gezisi kapsamında, grup Çorum Müzesi Müdürü Önder İPEK tarafından karşılanarak müze hakkında bilgilendirildi. Müze ziyaretinde, müzenin dört kat olarak düzenlenen, içerisinde Hitit döneminin önemli merkezlerinden olan Hattuşaş (Boğazkale), Alacahöyük ve Şapinuva (Ortaköy) eserlerinin önemli bir yer tuttuğu Arkeoloji Salonu, Etnografya Salonu ve müze bahçesinde sergilenen mezar taşları, mil taşları, sütun başlıkları, büyük boy erzak küpleri ve Hattuşaş Ören Yerinin maketi gezildi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerinin otel işletmesinin işleyişini yerinde görmesi, otel işletmesinin bünyesinde faaliyet gösteren departmanlarla ilgili incelemelerde bulunmaları ve mesleki uygulamaları yerinde görebilmeleri için ise programdan 20 öğrencinin katılımıyla Anitta Otel’e teknik gezi gerçekleştirildi. Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer GÖKMEN tarafından karşılan grup Anitta Otel hakkında bilgilendirildi. Önbüro Müdürü İbrahim ULUSOY eşliğinde otelin tüm departmanları gezildi. Faal olan tüm departmanların işleyişi yerinde görüldü. Otel yöneticileri gruba sektörden deneyimlerini de aktardılar. Teknik gezi etkinliğine katılan öğrenciler otel yöneticilerine merak ettikleri konular hakkında sorular yönelttiler. Geziye katılan öğrenciler, gezinin oldukça öğretici bir gezi olduğunu ve kariyer planlarını tekrar gözden geçireceklerini belirttiler.

Son olarak, öğrenciler eski mezunlarımızdan Bodrum Türkbükü’nde Ece Otelleri işletmecisi Serdar Şükrü ŞATIROĞLU ile Meslek Yüksekokulu konferans salonunda bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi.  Öğrencilere sektör ile ilgili deneyimlerini aktaran ŞATIROĞLU, turizm sektöründe başarılı olabilmenin altın kuralının meslek etiğine bağlılıktan geçtiğini söyledi. Bunun yanında güncel turizm sorunlarına da değinen ŞATIROĞLU, sektörde vasıflı mutfak personeli sıkıntısının olduğunu dile getirdi. Diğer taraftan Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri ile birlikte diğer bölüm öğrencilerinin zorunlu olan 40 iş günü stajlarını işlemesinde yapma imkanını sağlamaya çalışacaklarını ifade etti. Söyleşiye İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sıdıka Öznur SAKINÇ, Öğretim Görevlileri Ayhan BAŞÇI, Ahmet AKNAR, Fatih ŞANÖZ, Doğan DEMİRCİ ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliklere katılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ’e kendilerine okulda edindikleri teorik bilgilerin pratikteki uygulamalarını görme imkanı sağladıkları için teşekkür ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube