Yayınlanma Tarihi: 06 Kasım 2012 Salı

Üniversitemiz Tekstil Teknolojisi Bölümü İstanbul’a Teknik Gezi Düzenledi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümü 2-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da Türkiye’nin önde gelen hazır giyim firmalarına teknik gezi gerçekleştirdi.  Sektörün tanıtılması ve gelişiminin yerinde incelenmesi, öğrencilerin mezuniyet sonrası bilgi ve farkındalığının artırılması amacıyla gerçekleştirilen geziye Öğretim Görevlisi Hacer ÖLÇER organizasyonunda, Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nuran KAYABAŞI, Öğretim Görevlisi Aysun MOLLA,  Öğretim Görevlisi Özlem KAYA, Çorum Kız Teknik Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Emine YILDIRIM, Giyim Üretim Teknolojileri Bölüm Şefi Seldağ KÖSTEKÇİ ve Tekstil Teknolojisi bölümü öğrencileri katıldı.

Gezi kapsamında öncelikle CUNO GROUP (Climber Jeans) firmasına ziyaret gerçekleştirildi ve düzenlenen kahvaltı ile geziye başlandı. Kahvaltının ardından Kalite Yönetim Birimi Yetkilisi  Serap TURAN, kurumsal tanıtım ile Climber Jeans markasını ve firmayı tanıttı, ardından Üretim Koordinatörü Şerafettin Akdeniz eşliğinde firma gezisi gerçekleştirildi ve firma yönetim kurulu üyesi Mithat SAMSAMA’nın konuşması ile CUNO GROUP gezisi tamamlandı. Mithat SAMSAMA konuşmasında “başarılı kurumlar kültüre sahip olan kurumlardır” diyerek firma olarak kültürel değerlere verdikleri önemi belirtti. CUNO GROUP’un ardından EKOTEKS tekstil analiz laboratuvarı, cihazları ve yapılan test işlemleri incelendi. EKOTEKS İcra Kurulu Başkanı Nilgün ÖZDEMİR eğitim için gerçekleştirilen girişimlerin ülke ekonomisi ve istihdamı açısından önemini belirtti.  EKOTEKS’in ardından GÜNKAR TEKSTİL mayo ve iç giyim firması ziyaret edildi. SUNSET markasıyla üretim yapan firmanın İnsan Kaynakları Asistanı İnci GÜVENER eşliğinde firma gezisi gerçekleşti. Boya, apre işlemleri ve iç giyimde kullanılan makinelere yönelik bilgiler alındı.

Gezinin ikinci gününe ADİL IŞIK GROUP’ta devam edildi. ADİL IŞIK GROUP Üretim Planlama Müdür Yardımcısı İrfan TOPÇU, Pazarlama ve Marka Yönetim Asistanı Reyhan ASLAN, Tasarım Departman Yetkilisi Ebru GÜRBÜZ’ün konuşmalarıyla; tasarım, üretim birimi işleyişine ait detayları içeren bilgilendirme toplantısı ve firma tanıtımı yapıldı, yetkililer eşliğinde firma turu gerçekleştirildi.  Sayın İrfan TOPÇU ADİL IŞIK’ın eğitim kurumu mantığıyla yönetildiğini belirtti ve öğrencilerin öğrenim hayatlarında kendilerini geliştirmelerinin önemi ve gereğini anlatan kapanış konuşması yaptı.  Bölüm adına organizasyonu tertipleyen öğretim görevlisi Hacer ÖLÇER ise bu gezinin uzun süredir düşünüldüğünü ve firmaların desteğiyle hayata geçirildiğini söyleyerek özellikle değerli katkılarından dolayı Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (Mesiad) Yönetim Kurulu Üyesi Zeki YALAZAY’a, emeği ve desteği geçen herkese teşekkür etti.  Sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek veren Adil Işık ve ünlü moda tasarımcısı Cengiz ABAZOĞLU’nun TOÇEV için bir araya gelerek ürettiği tişörtlerden geziye katılanlara takdim edilmesi ile teknik gezi tamamlandı. İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerine ziyaretlerden sonra gezi son buldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube