Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2012 Pazartesi

Rektörümüzden ABD Nazareth College ve Brockport State University’ye Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, kısa bir süre önce işbirliği anlaşması yaptığımız ABD Rochester’da bulunan Nazareth College ve Brockport’da ki Brockport State University of New York’ta bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Prof.Dr. ALKAN, Nazareth College’in başta rektörü, rektör yardımcıları ve fakülte dekanları olmak üzere farklı birimlerinin yetkilileri ile oldukça kısa bir süre önce başlayan ve büyük bir hızla ilerleyen işbirliğimizin daha ileri noktalara taşınabilmesi için yeni işbirliği konularını görüştü.
Mevcut olan anlaşmalar çerçevesinde Nazareth College’de bulunan; Beden Eğitimi Yüksekokulu öğretim üyesi Doç.Dr. Faruk YAMANER ve Yrd.Doç.Dr. Alparslan KARTAL; Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Mustafa BAKAN ve Yrd.Doç.Dr. Sevil ÖZKINALI; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. İlker SAKINÇ, Yrd.Doç.Dr. Metin UÇAR, Yrd.Doç.Dr. Mustafa BİLGİN’i de çalışma ortamlarında ziyaret eden Rektör Prof.Dr. ALKAN, öğretim üyelerimizin büyük fedakarlıklarla sürdürmekte olduğu çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eğitimimizin uluslararasılaşması konusunda atılan adımlarda büyük bir öneme sahip bu çalışmaları gerçekleştiren/gerçekleştirecek olan tüm akademisyenlermizin her zaman en büyük destekçileri olacaklarını ve yanlarında olacaklarını ifade etti.
Ziyaret kapsamında The College at Brockport State University of New York’da da üst düzey görüşmelerde bulunuldu. Öğrencilerimizin 2 yıl ülkemizde, 2 yıl da ABD’de eğitim görmelerine imkan sağlayacak olan SUNNY Çift Diploma Programı konusunun ele alındığı görüşmede, üniversitemizde yakın bir zamanda belirli bir oranda ingilizce eğitime geçilecek olması nedeniyle konuya sıcak bakıldığı ifade edilerek, konuyla ilgili çalışmaların başlatılabileceği belirtildi.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube