Yayınlanma Tarihi: 04 Ekim 2012 Perşembe

Üniversitemizde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı

Üniversitemiz ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı tanıtım toplantısı Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, KOSGEB KOBİ Uzmanı Gökhan YÜRÜRER 8 Ekim'de Meslek Yüksekokulu’nda, Kasım ayı içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ve Aralık ayında Mühendislik Fakültesi’nde başlayacak olan Yeni Girişimci Destek Programı hakkında öğrencilere bilgi verdi. Konuşmasında, KOSGEB'in sağladığı imkanlardan ve girişimcilik belgesinin açılım ve kazanımlarından söz eden YÜRÜRER, girişimcilikte dikkat edilmesi gereken ana hatların altını çizerek, girişimciliğe adım atmak isteyenlerin KOSGEB imkanlarından yararlanmalarını önerdi. Geçen yıl için girişimcilik belgesi alanların sayısının 550 kişi olduğunu hatırlatan Gökhan YÜRÜRER, KOSGEB'e yapılan müracaatlarda % 78'inin kabul edildiğini, % 20'sinin beklemede olduğunu, % 2'sinin ise reddedildiğini aktardığı konuşmasında, kabul oranının yüksekliğine dikkat çekti. Kurulum desteğinin 30 bin liraya artırıldığını da sözlerine ekleyen YÜRÜRER, ayrıca iki yıl ödemesiz üç yıl ödeme planlı faizsiz kredinin de girişimcilerin hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı ile Üniversitemizden 90 öğrenci 60 saatlik eğitim alarak KOSGEB imzalı sertifikaya sahip olacak ve bu belge ile Türkiye'nin her yerinde ve istedikleri zaman iş girişimlerine KOSGEB'den Hibe ve Faizsiz Geri Ödemeli Destek alabilecek.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube