Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2012 Salı

Rektörümüz Yılın Ahisi Seçilen Rauf BORHAN’ı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, ilimizin yarım asrı geçmiş çınarlarından olan ve bu yıl Yılın Ahisi seçilen Rauf BORHAN’ı marangozhanesinde ziyaret etti. Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, 78 yaşında olan ve kendisine dedesinden kalan iş yerinde 63 yıldır marangozluk yapan Rauf BORHAN ile sevinçleri, üzüntüleri ve hayata dair tecrübeleri hakkında sohbet etti.

Prof.Dr. ALKAN, Ahî birliklerinin üyelerine bir meslek ve en önemlisi de ortak davranışlar kazandırmayı hedefleyen kurumlar olduğuna işaret ederek, günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahiliğin iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyoekonomik düzen olduğuna da vurgu yaptı.

Türk insanının hayat anlayışına ve dünya görüşüne çok uygun olan Ahilik kültürünün kendi hayatının şekillenmesinde de çok etkisinin olduğunu söyleyen Prof.Dr. ALKAN, “Bu kuşaktan öğreneceğimiz çok şey var.” diyerek kanaatle, gayretle, sabırla, şükürle adeta bütünleşmiş durumda olan büyüklerimizin yaşamlarının gençlere örnek olmasını dilediğini belirtti.

Ziyaret sonunda BORHAN Rektörümüze ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube