Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2012 Salı

Rektörümüz Altı Nokta Körler Derneği’ni Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN Üniversitemiz Engelsiz Birimi Komisyon Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nur ŞAT ile birlikte Altı Nokta Körler Derneği Çorum şubesini ziyaret etti.

Ziyarette üniversitemizin engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları üzerinde konuşuldu. Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, engelli öğrencilerimizin Eğitim-Öğretimlerini kolaylaştırmak için önemli adımlar attıklarını, bu çerçevede Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Eğitim Merkezi (GETEM) ile kurumsal bir sözleşme yaptıklarını ve görme engelli öğrencilerimiz için Sesli Kitap Okuma ve Ekran Okuyucu Sistemlerinin Merkez Kütüphanemizde hizmete sunulduğu ifade etti.

Öğrencilerimizin yanı sıra görme engelli kişilerin merkez kütüphanemize gelerek istedikleri her tür basılı kaynağı sesli olarak dinleme, bunları CD veya DVD’ye aktarma imkânı bulabileceklerini ya da okudukları materyalleri dijital ortamlara aktarabileceklerini belirten Prof.Dr. ALKAN, görme engellilere yönelik ekran okuyucu programının hizmete sunulduğunun ve az gören yurttaşlarımızın görüntü büyütme özelliğine sahip cihazlarımız ile diledikleri basılı kaynakları rahatlıkla okuyabileceklerinin de altını çizdi.

Bu konuda hizmet almak için görme engelli vatandaşlarımızın üniversitemiz merkez kütüphanesine beklediklerini belirten Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, dernek şubesinden ayrılırken Dernek Başkanı ve üyelerinin yaklaşan Kurban Bayramlarını da kutlayarak, derneğin işlerinin yürütülmesinde kolaylık sağlaması dileği ile bir dizüstü bilgisayar hediye etti.

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Kürşat AHISHALI, Şube Sekreteri Fazlı KOÇAK ve Yönetim Kurulu Üyesi Cuma AYKAÇ, Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN’a engellileri kaldırma adına yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube