Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2012 Cuma

GREAT Projesi Kapsamında Prof. Dr. Yahşi YAZICIOĞLU Konuğumuz Oldu

Prof. Dr. Yahşi YAZICIOĞLU İskilip Meslek Yüksekokulu öğrenci ve öğretim elemanları ile diğer liselerden gelen öğrenci ve öğretmenlere GREAT Projesi kapsamında “Eğitimde Oyun Tabanlı Öğrenme” konulu konferans verdi.

Prof. Dr. Yahşi YAZICIOĞLU konferansında “GREAT Projesi Leonardo Da Vinci AB programı tarafından desteklenen Yaşam Boyu Öğrenim (LLP) kapsamında bir Yenilik Transferi projesidir. Proje, eğiticilere ve öğretmenlere ve eğitim sağlayıcıların temsilcilerine kendi iş performanslarını artırmalarını sağlamak için, yenilikçi öğrenme ve eğitim yöntemleri aktarmayı hedeflemektedir. Oyun tabanlı öğrenme yoluyla yaratıcılığı ve yenilikçiliği artırmak amaçlanmaktadır. Portekiz, İtalya, Avusturya, Romanya ve Türkiye ortaklı projenin amacı;
 

·Genel olarak öğrenim toplumu, eğitim ve yükseköğretim aktörleri ve oyun tabanlı öğrenmenin uygulanması ve geliştirilmesi için belgelenmiş metodolojilerin üretimi.

·Eğitim ve yükseköğretim aktörleri için oyun tabanlı öğrenmenin uygulanması ve geliştirilmesi için ihtiyaç analizi değerlendirme araçlarının üretimi.

·Oyun tabanlı öğrenme uygulamaları ve geliştirmeleri ile eğitmenler ve öğretmenler için öğrenme içeriklerinin ve eğitim metodolojilerinin (b-learning) üretimi.

·Oyun tabanlı öğrenme uygulamaları ve geliştirmeleri için olan metodolojiler ile uyumlu olarak değerlendirme araçlarının üretimi.

·Bir öngörü ve proaktif bir kapasitenin geliştirilmesinde kullanımları için oyun seçmede eğiticileri / pratisyenleri / öğretmenleri / öğretim elemanlarını desteklemek için amacı belli çalıştaylar / seminerler sunumu.

·Mevcut proje sonuçlarının yanı sıra, öğrenme ve bunun değerlendirmesi için oyun uygulaması ile ilgili devam eden projelerin yaygınlaştırılması.

·Araştırma ve uygulama sürecinin bulguları ve sonuçları ile belgelerin (raporlar, özet ve bildiri) üretimi sağlamaktır” dedi.

Konferans Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer CENGİL’in Prof. Dr. Yahşi YAZICIOĞLU’na çiçek sunmasının ardından sona erdi. Konferans sonrası İskilip Meslek Yüksekokulu’nu gezen Prof. Dr. Yahşi YAZICIOĞLU, Doç. Dr. Muammer CENGİL’den Meslek Yüksekokulumuz hakkında bilgiler aldı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube