Yayınlanma Tarihi: 19 Aralık 2011 Pazartesi

AKUT Öğrenci Topluluğu Tarafından “AKUT ve Deprem Bilinçlendirme Semineri” Düzenlendi

Üniversitemiz AKUT Öğrenci Topluluğu tarafından 18 Aralık 2011 Pazar günü Devlet Tiyatro Salonu’nda “AKUT ve Deprem Bilinçlendirme” konulu bir seminer düzenlendi. Etkinliğe İstanbul AKUT Ekibi, Üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve Çorum halkı katıldı.

İstanbul AKUT Ekibi’nden konuşmacı olarak katılan Yeşim ŞEN ve Mahmut ÇELİK, deprem ve diğer afetlerle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdiler. AKUT ekibinden Yeşim ŞEN, afetlerin sadece doğa olayları olmadığını bu olaylara insanların da etkisinin bulunduğunu belirtti.ŞEN, deprem sırasında camların patlaması nedeniyle zarar görülmemesi için tüllerin her zaman çekili olması gerektiğini ayrıca su ve doğalgaz vanalarının yerlerinin nasıl kapatılacağını aile fertleri tarafından öğrenilmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi. AKUT Ekibi’nden Mahmut ÇELİK ise, deprem sırasında soğukkanlı olunması ve bilinçli hareket edilmesinin gerekli olduğunu sözlerine ekledi. ÇELİK, katılımcıların sorularını yanıtlayarak konuşmasını tamamladı. 

Seminer sonunda Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Özlem KAYA tarafından, İstanbul AKUT Ekibi katılımcılarına hediye takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube