Yayınlanma Tarihi: 16 Aralık 2011 Cuma

Üniversitemiz, Borsa ve Finans Kulübü etkinlikleri kapsamında 15 Aralık 2011 Perşembe günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda “Bankacılığa Giden Yol Haritası ile SPK Lisanslama Sınavları Bilgilendirme Toplantısı” konulu bir konferans düzenlendi. Etkinliğe Borsa ve Finans Kulübü Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş BAŞÇI, Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şenol BABUŞÇU, Ziraat Bankası Emekli Genel Müdür Yardımcısı Dr. Adalet HAZAR, üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Üniversite mezunlarının sayısının artması ile amaca dönük çalışmanın daha da önemli olduğu vurgulanan konferansta, bankacılık alanında çalışmak isteyen öğrencilerimize çalışma koşulları, giriş sınavları, bankacılıkta kariyer planlama, özel bankacılık ve kamu bankacılığı konularında bilgiler verildi. Soru cevap şeklinde ilerleyen programda Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslama sınavları ve lisans belgesine sahip olmanın bankacılık alanında sağladığı avantajlar hakkında da bilgi verildi.

Etkinlik konuşmacılara plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.