Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2011 Salı

Üniversitemiz Rektörü ALKAN, Sanayicilere Ziyarette Bulundu

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, 18 Kasım 2011 Cuma günü, Organize Sanayi Bölgesinde Mustafa DUDUOĞLU, Eyüp YETİK ve Altan KISAR ile bir araya gelerek bir dizi görüşmelerde bulundu.

Rektör ALKAN, ilk olarak Duduoğlu Çelik Döküm Fabrikasını ziyaret etti. Arkasından Altan Makine ve Yetsan Oto Radyatör fabrikalarını gezerek üretim esnasında fabrikaları inceledi. Rektör ALKAN burada sanayicilerin üniversiteden beklentilerini dinledi. Üniversite olarak Çorum Sanayisinin gelişimine katkı sağlamak istediklerini, birlikte yeni projeler, çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Ayrıca, üniversite bünyesinde kurulmakta olan Hitit Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarının faaliyete geçmesiyle birlikte sanayicilerle daha sıkı işbirliği içinde olacaklarını, Üniversite-Sanayi işbirliğini yüksek bir seviyede gerçekleştireceklerini ifade etti. Ayrıca işletmelerinde üniversitemiz öğrencilerine staj imkanı tanımalarını ve bu öğrencilerin de daha sonra işletmelerinde istihdam imkanı vermelerini istedi. Sanayiciler ise bu ve benzeri ziyaretleri tüm üniversite öğretim elemanlarından beklediklerini, üniversiteyi her zaman yanlarında görmek istediklerini ifade ettiler. Ayrıca işletmelerindeki tüm laboratuvar ve altyapılarının üniversiteye açık olduğunu dile getirdiler.