Yayınlanma Tarihi: 31 Ekim 2011 Pazartesi

Sungurlu MYO'dan “Dünden Bugüne Cumhuriyetimiz” Adlı Konferans

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu (SMYO) tarafından 28 Ekim Cuma günü “Dünden Bugüne Cumhuriyetimiz” adlı bir konferans düzenledi. Sungurlu Meslek Yüksekokulu  konferans salonunda düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansa Öğretim görevlilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

 
Konferansı veren Öğretim görevlisi Ayten AKCAN, kısaca şunları ifade etmiştir: “19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyetin Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyette egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi sınıfların, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir, çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunun ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin gerçek sahibi olmuştur.”


Öğretim görevlisi Ayten AKCAN’ın konuşmasının ardından slayt gösterisi, belgesel izlenimi ve 10. yıl marşının okunmasının ardından program sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube