Yayınlanma Tarihi: 25 Ekim 2011 Salı

İskilip MY0 dan Ebru Sanatı El Dokuma Ve Çinicilik Karma Sergisi

Cumhuriyetimizin 88. Yılı Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu tarafından 25 Ekim 2011 Salı günü Devlet Tiyatrosu Fuayesinde Ebru Sanatı El Dokuma ve Çinicilik Karma Sergisi düzenlendi.

Sergiye Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan SARAÇ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN,  Vali Yardımcısı Hamdi BOLAT, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki GÜL, Belediye Başkan Yardımcısı ve Dil Edebiyat Derneği Başkanı Turhan CANDAN, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muammer CENGİL, Emniyet Müdürü Necmettin EMRE, İl Kültür Turizm Müdürü Ali ÖZÜDOĞRU, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Erdal KANIK, ve Üniversitemiz öğretim elemanları katıldı. Ebru Sanatı El Dokuma ve Çinicilik Karma Sergisi’ne katılan Vali Yardımcısı Hamdi BOLAT ve Belediye Başkan Yardımcısı ve Dil Edebiyat Derneği Başkanı Turhan CANDAN ebru çalışması yaptı.

Ebru Sanatı El Dokuma ve Çinicilik Karma Sergisi’nin ardından Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konserine katılan konuklar karma koro tarafından seslendirilen kahramanlık türkülerini dinlediler. Kemal KAN yönetimindeki  “Kahramanlık Türküleri Karma Korosu” programa katılanlara kimi zaman duygu yüklü, kimi zaman da coşku dolu anlar yaşattı.