Yayınlanma Tarihi: 02 Ekim 2011 Pazar

Üniversitemiz Rektörü ALKAN, TV 8 Kanalına konuk oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirmek ve üniversitemiz faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla, 2 Ekim 2011 Pazar günü saat 19:00-19.30 saatleri arasında, ulusal yayın yapan TV8 Kanalında canlı olarak yayınlanan, Müge ARDA’nın sunduğu “Eğitim ve Yaşam” programına konuk oldu. Rektör ALKAN, programda üniversitemizin bilimsel çalışmaları ve projelerinin yanı sıra önümüzdeki günlerde ek kontenjan için tercih yapacak öğrencilere üniversitemizin sunduğu fırsatlar hakkında bilgi aktardı.

Üniversitemizin bu sene çok yoğun tanıtım faaliyetlerinde bulunduğunu söyleyen Rektör ALKAN, %85 olan doluluk oranımızın %95'e ulaştığını vurguladı ve öğrenci sayımızın toplamda 9500'lere yaklaştığını belirtti. Rektör ALKAN, boş kontenjan sayımızın 485 olduğunu, bunun da dolacağına inandığını söyledi. Sunucu Müge ARDA'nın "Öğrenciler Üniversitenizi neden tercih etmeliler?" sorusuna ise; “kütüphane olanaklarının artık Anadolu kentinde de mevcut olduğunu, internet veri tabanı sayesinde her türlü veriye ulaşılabileceğini” dile getirdi. Büyük şehir üniversiteleri ile Anadolu Üniversiteleri arasında imkân yönünden çok fark kalmadığını söyleyen Rektör ALKAN, üniversitemizin sunduğu yurtdışı tecrübesi olanaklarından, öğretim elemanlarının yaptığı çalışmalara kadar tercih edilebilirlik sebeplerini sıraladı. Öğrencilerin sadece branşlarında değil, sosyalleşme anlamında da; yaşadıkları toplumun sorunlarını yerinde tespit edebilen, çözümler üretebilen, ülkesine ve dünyaya katma değer sağlayan bireyler olmalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaları amacıyla 30'un üzerinde öğrenci kulübü bulunduğunu belirten Rektör ALKAN, kısa bir süre önce "Havacılık Kulübü"nün de kurulduğunu, kültürel faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Rektör ALKAN, TÜBİTAK tarafından bu sene düzenlenen yarışta, öğrencilerimizin yaptığı Hidromobil'in üçüncülük gibi büyük bir başarıya imza attığını belirterek, yurtdışı deneyimine önem veren bir üniversite olarak, öğrencilerin projelerini desteklemek için Çorum'un tüm yerel dinamiklerini seferber edeceğinin sözünü verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Erasmus konusu ile ilgili olarak ise Doğu Avrupa ülkelerine yoğunlaştıklarını, ama diğer ülkelerle de anlaşma yapmak ve ülke sayısını artırmak için adımlar attıklarını anlattı. Buna örnek olarak ise Belçika'da bir üniversite ile anlaşma yapmak üzere olduklarını açıkladı. “Kimin neyi iyiyse onu almak arzusundayız” diyen Rektör ALKAN, ikili işbirliği anlaşmalarına önem verdiklerini dile getirdi. Öğrencilerin barınma olanakları ile ilgili olarak yöneltilen soruya ise; Kredi ve Yurtlar Kurumunun yanı sıra özel yurtlar gibi pek çok seçenek bulunduğunu, Çorumluların ise öğrencilerle yakından ilgilenip, onları desteklediklerini vurguladı.

Burs olanaklarından bahseden Rektör ALKAN, üniversitemizde birimlerimize birinci olarak giren ve birinci olarak tercih eden öğrencilere destek verdiklerini, onları dizüstü bilgisayar gibi çeşitli hediyelerle de ödüllendirdiklerini söyledi. Rektör ALKAN, burs olanaklarının bununla da sınırlı kalmadığını, yemek bursunu iki katına çıkarmak için çalıştıklarını dile getirdi. Rektör ALKAN, yarı zamanlı çalışma olanağı sağlayarak, öğrencileri iş hayatına hazırlamak için her türlü girişimde bulunduklarını ifade etti. 

Çift anadal, yandal konularına değinen Rektör ALKAN, İstanbul Teknik Üniversitesi ile "Kardeş Üniversite" anlaşması yaptıklarını, bunun her aşamada Teknik Üniversite'nin imkânlarından yararlanılabileceği anlamına geldiğini söyledi. Bunlardan birinin ortak lisansüstü programlar olduğunu ifade ederek; başka üniversitelerle de anlaşma yapmak için görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Rektör ALKAN, son olarak "Eğitim ve Yaşam" programı ekibine, yaptıkları katkıdan dolayı, Çorum'un sembolü haline gelmiş bir adet Güneş Kursu plaketi hediye ederek, teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube