Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2011 Çarşamba

Üniversitemiz İşbirliğinde "Hititler Üniversitede" Gazide Düzenlendi

Çorum Valiliği, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Üniversitemiz işbirliğinde 19-21 Ekim 2011 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesinde ‘Hititler Üniversitede Hitit Uygarlığı Resim-Heykel-Seramik Çalıştayı’ düzenlendi.

Etkinliğe, Çorum Valisi Nurullah ÇAKIR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran ALTIPARMAK, Doç. Dr. Osman ALTINTAŞ, Doç. Dr. Meliha YILMAZ, Yrd. Doç. Erol BATIBERK, Yrd. Doç. Dr. Meltem KATIRANCI, Öğr. Gör. Necmettin YAĞCI, Okt. Azimet KARAMAN, Arş. Gör. Dr. Onur BİNGÖL, Arş. Gör. Veysel ŞAYLI, Bünyamin AĞBAL  katıldı.

Çorum Valiliği tarafından başlatılan “Hititler Üniversitede” etkinliklerinin ilki bu yıl Bilkent Üniversitesinde gerçekleştirilmişti. Etkinliklerin ikincisi Gazi Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan Çorum Valisi Nurullah Çakır, uygarlık ve değerler zengini iller olarak bir proje gerçekleştirmeyi istedik diyerek, bunun için “Hitiler Üniversitelerde” adlı proje ile Hitit uygarlığını ve Çorum ilini tanıtmayı arzuladıklarını ifade etti. Daha sonra Vali ÇAKIR, üniversite gençliğini daha fazla sanatla birleşmeye teşfik eden etkinliklerle desteklerini vermeye devam edeceklerini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Üniversitemizin Hitit uygarlığının tanıtımı açısından bir laboratuvar gibi olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü ALKAN, Hitit uygarlığının,  üniversitemizin ve ilimizin tanıtımı adına çok yönlü akademik, bilimsel, kültürel çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı. Rektör ALKAN, etkinliğe bu yıl ilk kez öğrenci alan Arkeoloji bölümü öğretim elemanları ve öğrencileriyle  etkinliğe katıldıklarını belirterek, biz yeni bir üniversiteyiz, uygarlığın ve üniversitemizin tanıtımı için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube