Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2021 Perşembe

Kütüphanemize Kampüs Dışında Erişim Artık Daha Kolay: VETİS Kampüs Dışı Erişim

VETİS Nedir?

Hitit Üniversitesi Kütüphanesi’nde kullanılan ulusal veya uluslararası elektronik veri tabanlarına, kampüs dışından (kütüphaneye gelmeden, PROXY/VPN ayarı yapmadan) bulunduğumuz noktadan hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmemizi sağlayan bir araçtır.

VETİS ile sisteme giriş yaptığımızda yaklaşık 800.000 elektronik kaynağa online (çevrimiçi) erişim sağlayabilirsiniz. 

VETİS ile tek bir bilgisayarla sınırlı kalmadan farklı cihaz tipleri (masaüstü, diz üstü bilgisayar, cep telefonu, tablet) üzerinden her türlü internet tarayıcısı ile problemsiz bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.



VETİS’ten Kimler Faydalanabilir?
Hitit Üniversitesi çatısı altında kurumsal e-posta sahibi olan herkes (öğrenci, akademik-idari personel) bu sistemi kullanabilmektedir. 

Hatırlatma!
Hitit Üniversitesi mensubu olan herkesin @hitit uzantılı bir kurumsal e-posta adresi bulunmaktadır. 
E-posta adresini hatırlamayan öğrencilerimiz için kurumsal e-posta adresleri ;
öğrencinumarası@ogrenci.hitit.edu.tr formundadır. Kurumsal e-posta adresi şifrenizi hatırlamıyor iseniz Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ana Sayfası ’nda yer alan “Şifre Talep” alanından şifre edinebilirsiniz.
Uyarı! Kurumsal e-posta şifresi ile VETİS tarafından gönderilen şifre birbirinden farklıdır, karıştırılmamalıdır. 

Nasıl Kullanabilirim?
Hitit Üniversitesi Kütüphane Ana Sayfası “Kampüs Dışı Erişim” sekmesi VETİS bağlantısına tıklanır. Karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir.



“Kayıt ol” kısmı YORDAM Kütüphane Otomasyon Sisteminde hiçbir şekilde kaydı olmayan pasif durumda olan kullanıcılar tarafından tercih edilmelidir. Kayıt işlemini gerçekleştirdiğiniz takdirde kurumsal e-posta adresinize veya cep telefonunuza aktivasyon maili gelecektir. 


“Sisteme giriş yap” kısmı YORDAM Kütüphane Otomasyon Sistemi’ne kayıtlı olup aktif durumda olan kullanıcılar tarafından tercih edilmelidir. Kullanıcı adı alanı T.C. Kimlik Numarası veya öğrenciler için kurumsal e-posta adreslerinin @ işaretinden önceki kısmından oluşmalıdır. Şifre YORDAM Otomasyon Sistemi tarafından gönderilen mevcut şifrenizdir. 


Eğer şifre bilginizi unuttu iseniz “Şifremi Unuttum” butonundan şifre talep edebilirsiniz. Hitit uzantılı kurumsal e-posta adresinize veya cep telefonunuza şifre bilgisi gelecektir.


Sisteme giriş yaptığınızda aşağıdaki tarama ekranı karşınıza çıkacaktır.


Üyelik işlemlerinde sorun yaşayan kullanıcılar, Ad-Soyad, telefon ve kurumsal e-posta adres bilgilerini leylasaglam@hitit.edu.tr veya kutuphane@hitit.edu.tr adresine gönderdikleri takdirde sorunun giderilmesi sağlanacaktır.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube