Yayınlanma Tarihi: 02 Temmuz 2020 Perşembe

“Horasan’dan Anadolu’ya İrfan Geleneği: Elvan Çelebi” Sempozyumu 02-04 Ekim 2020 Tarihleri Arasında Düzenlenecek

Üniversitemizin ev sahipliğinde 10-12 Nisan 2020 tarihleri arasında, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Türk Tarih Kurumu’nun katkılarıyla düzenlenmesi planlanmış olan Uluslararası Horasan'dan Anadolu'ya İrfan Geleneği: Elvan Çelebi Sempozyumumuz; Cumhurbaşkanlığımız tarafından alınan tedbir kararları doğrultusunda Yeni Koronavirüs(COVID-19) ile sürdürülen mücadelenin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelenmişti.

Sempozyum Düzenleme Kurulumuz tarafından mevcut pandemi şartları ve Bilim Kurulunun önerdiği kontrollü sosyal hayat şartları incelenerek, sempozyumun 02-04 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Sempozyum da bildiriler sosyal mesafe kurallarına uyularak sözlü olarak sunulabileceği gibi, dileyen katılımcılar tele konferans ya da video sunum yöntemleri ile bildirilerini sunabileceklerdir.

YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın da katılacağı, Anadolu’nun hem Türkleşmesi hem de İslamlaşmasında önemli yeri olan Elvan Çelebi ile ailesinin layıkıyla uluslararası ölçekte tanınması, düşünce ve faaliyetlerinin anlaşılması adına düzenlenen sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katılarak bildiri sunacaktır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube