Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2020 Çarşamba

Rektörümüzün, “15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Millet olarak gururu ve hüznü bir arada yaşadığımız 15 Temmuz, terör örgütü FETÖ’nün darbe girişimine karşı halkımızın ortaya koyduğu büyük direnişin ve kahramanlığın günüdür.

Devletimizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerinin, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişimine karşı, Türk milleti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir direniş ortaya koymuştur. 251 şehit, 2 binden fazla gazimiz başta olmak üzere kahraman vatan evlatları, hainlere göz açtırmamış, halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını haykırmıştır. 15 Temmuz, bir asır önce Çanakkale Destanı’nı yazan milletimizin mücadeleci ruhunun ne kadar diri olduğunu da tüm dünyaya göstermiştir. Vatanımıza ve milletimize kastetmek isteyenler, tıpkı 105 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında hezimete uğratılmıştır. Böylelikle, o gün ortaya konulan şanlı direniş, 15 Temmuz Destanı olarak zihinlere kazınmıştır. Bir daha buna benzer acı tecrübeleri Necip Milletimizin yaşamaması için 15 Temmuz’u unutmayacağız; unutulmasına ve unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz. 

Bundan dört yıl önce hain darbe girişiminde Şehit düşen vatan evlatları başta olmak üzere Vatan ve Bayrak uğruna şehadet şerbeti içen bütün Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz eder, gazilik mertebesiyle şereflenmiş Gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ederim. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun!


Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör                 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube