Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Bugün, 101’inci yıldönümünü idrak ettiğimiz 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası ve kutlu bir mücadelenin miladıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Samsun’da meşalesi yakılan bu mücadele, daha sonra Havza, Amasya, Erzurum, Sivas ve nihayet Ankara’ya geçerek bütün vatan sathına yayılmış, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ şiarıyla milli bir dirilişe dönüşmüştür. 19 Mayıs, işgal güçlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. İşte, Milli Mücadelenin simgesi olan bu özel gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine ithaf edilmiş ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiştir. Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden güç odaklarına karşı ülkemizi, cesaretli, ferasetli ve fedakâr gençlerin koruyacağına ve yücelteceğine yürekten inanıyorum.

Bu yıl, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle, evlerimizde kutlamak durumunda kaldık. Dünya ve Ülkemizde yaşanan gelişmelerin başlattığı bir değişim/dönüşüm sürecinden geçerken bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta gençlerimizin enerjisine, arzu ve hayallerine ihtiyacımız var. 

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, değerli öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.


   Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör                  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube