Yayınlanma Tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Farabi Değişim Programı Öğrenci Başvuruları Başlamıştır

Değerli Öğrencilerimiz,

Farabi Değişim Programı kapsamında 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı için öğrenci başvuruları 1-15 Mart 2020 tarihleri arasında Farabi Kurum Koordinatörlüğü tarafından alınacaktır.

Başvuru yapmak istediğiniz üniversitede bölümünüz olup olmadığını ve bölüm kontenjanlarını (varsa) ilgili üniversitenin Farabi Kurum Koordinatörlüğüne ait web sitesinden kontrol ediniz.

BAŞVURU ŞARTLARI

• Öğrencinin Hitit Üniversitesi bünyesinde, örgün eğitim verilen Yükseköğretim Programlarında kayıtlı önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak,
  • Önlisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0 /4 olması,
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5 /4 olması,
  • Yabancı Uyruklu öğrenciler de Farabi Değişim Programı’ndan faydalanabilir.
  • Alttan dersi olan öğrenciler başvuru yapabilirler.
  • Öğrencinin 1. sınıfta öğrenim görmesi durumunda Güz Dönemi Not Ortalaması dikkate alınacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

• 2  Adet Fotoğraflı Aday Öğrenci Başvuru Formu  için  tıklayınız.
  • 2 Adet Transkript (İmzalı ve mühürlü olmak üzere Eğitim Biriminizin Öğrenci İşlerinden almanız gerekmektedir.)

***Aday Öğrenci Başvuru Formunun bilgisayar ortamında doldurulması zorunludur. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulan formlar geçersiz sayılacaktır.

***Tüm belge ve bilgiler eksiksiz olarak hazırlanarak teslim edilmelidir. Eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

***Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesini tercih eden öğrencilerimizin Online Başvuru yapması gerekmektedir. Tercih edilen üniversitenin Farabi Kurum Koordinatörlüğüne ait web sitesinden başvuru yapıp çıktılarınızı, aday öğrenci başvuru formlarını ve transkriptlerinizi Koordinatörlüğümüze getirmeniz gerekmektedir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

• Akademik ortalama ve üniversitelerin kontenjanlarına göre ön değerlendirme yapılır.
  • Ön değerlendirmede sıralamaya giren öğrencilerin başvuru evrakları karşı üniversiteye gönderilir.
  • Karşı üniversiteden kabul edilen öğrenciler Farabi Değişim Programı’ndan yararlanamaya hak kazanmış olur.

Değişime hak kazanan tüm öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 650 TL olarak belirlenmiştir. 4 ay boyunca bursun %70’i aylıklar halinde, geri kalan %30’u öğrencinin Güz Dönemi transkripti Koordinatörlüğe ulaştıktan sonra başarılı-başarısız durumuna göre hesaplandıktan sonra ödenecektir.

***Anlaşmalı üniversitelere ve bölümlere ulaşmak için tıklayınız.

BAŞVURU YERİ:

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Çevre Yolu Bulvarı

Farabi Kurum Koordinatörlüğü (Rektörlük Binası-Uluslararası İlişkiler Birimi - 1.Kat)

Tel                 : 0364 219 19 97
Web adresi   : www.farabi.hitit.edu.tr